23 Eylül 2013 Pazartesi

İstinye'de yeni bir mekan 'Yada Sushi'


Cumartesi günü Mekanist'in davetiyle bir sushi tadım aktivitesine gittim. 
 Bu tarz etkinlikler hep olur. Gün içerisinde bir mail düşer mesaj kutuma ve ardından etkinliğe katılım durumumu bildiririm. Öncesinde mutlaka gidilecek mekanı araştırırım neresi diye. Bu sefer google'da baktım yok. Facebook'ta açtım mekanın sayfasında 'çok yakında' ibaresi yazıyor neyse ki elimde bir adres var. 


İstinye mahallesi koru caddesine vardığımda hiç sushi restorantı olmayacak tarzda bir mahalleye girdim. İstinye Bayırı durağının önünde beklerken ağaçların arasındaki reklam brandasını gördüm ama mekanı göremedim. Durakta beklerken karşı sokaktaki hareketlilik dikkatimi çekti. Sanırım aradığım yeri bulmuştum 'Yada Sushi' tam karşımdaydı. Ne bir ses, ne bir tabela. Yerleri silen görevliler, içeride hummalı bir hazırlık. Geldiğimiz mekan daha faaliyete geçmemiş. İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum. 

'Madem daha açılmadı burası peki biz niye geldik?' diye düşünürken benden önce gelen iyiyemek.com üyesi bir davetlinin az kalsın başına demir bir direkt düşecekken son anda ucuz kurtulduğunu öğrendim. 


Sonradan ortam bir anda değişti, masamıza oturdulduk ve servis başladı. Bu sefer yine bir sorun. Bir anda sushi seviyor olmama rağmen chopstick kullanamadığımı hatırladım:) Onun da kolay yolunu bulmuşlar. Yeni başlayanlar için ortadan yaylı plastikle birleştirilmiş çubuklar geldi bana özel.


İlk olarak miso çorbası geldi. Yanında edamame isimli yeşil soya fasulyeleri, soslu karidesler (ebi chili) ve ardından  salatamız.


California Roll, Spcy Runa Roll ve Dragon roll sushiler geldi ve biz de kendimize geldik:) 


Finalde biftekler (spcy beef) ve  tavuklu noodlelar ile iyice doyduk ve özel kokteyli de test ettik. Ahududu ve böğürtlenli sake kokteyl tam bir yaz içkisiydi. Hafif gelse de sonradan bir anda çarptığı uyarısını aldık. O yüzden arabasıyla gidenlerin mümkünse tüketmemesi daha iyi.  


Mekanın güleryüzlü işletmecileri bizimle çok ilgilendiler ve gerçekten çok heyecanlıydılar. Daha hazırlık aşamasında fikirlerimizi almak istemelerinden etkilendik ve bu süregelen yemek servisi sonrası biz de yumuşadık. İlk andaki ortamın gerginliği yerini toz pembe bulutlara bıraktı:) 

Mekanın dekorasyonu için de çok çalışılmış. Hatta bir köşede şömine ve alevler dekoru vardı. Alevleri buhardan yapmışlar ve gerçek yanan ateş görüntüsü vermişler. Mekanın işletmecileri bizi hazırlıklar tamamlandıktan sonra yine ağırlamak istediklerini söyleyerek uğurladılar. Bu ilk seferde telaşlı ama bir o kadar özenli ağırladıkları için benden tam puan aldılar. Sushi severler, yolunuz düşerse bu mekana uğramanızı tavsiye ediyorum. 

ADRES:
 İstinye Mah.koru cd. No: 5 - 6, 34460 Sarıyer (İstinye Bayırı durağının tam karşı hizası)
   0212 323 57 03 - 07

1 Yorum

  1. bıyk çok zor yiyeceklerimden ama yiyenlere afiyet şeker olsun : )

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0