2 Mayıs 2011 Pazartesi

İlişkilerde gözlenenler-1


Bu tanımı geçenlerde bir mizah dergisinde okumuştum sanırım. Rağbet gören bir erkek modeli olmak: Tıpkı kalabalık bir dükkanın fazla müşteri çekmesi gibi. Kadınlar alışverişi sever çünkü. Sürekli aranan biri olmak. "Vaay ne kadar da hayranın varmış!" cümlesini duymak sizi beğenilme yarışında öne çıkarıyor.

Reddebilme lüksü: Her çağırdığında gitmemek ve o seni her aradığında müsait olmamak  da doğru hareket. Biri için o günkü işi gücü bırakabilecek durumda olmak boş beleş insanların işidir diye düşünülebilir. Hep onlar mı naz yapacak? Başlarda reddeden olmak karşı tarafı daha da ısrarcı duruma getirebilir. Dikkatli olmak lazım.

Seçici olmak: Herkese boncuk dağıtmak da iyi değil. Kimisi ayrılık sonrası gözü kapalı "kim olursa olsun benim olsun" psikolojisine giriyor ve yanlış yapıyor. Doğru olanı beklemek gerek. Tabi bu aşamada vakit geçirmek için birilerini kullananlar da yok değil. Örneğin ayrılık sonrası eski sevgililerini aramaya başlayan arkadaşlarım var. Şehir dışından eski kız arkadaşı geldi. Arkadaşımın yorumu: "Yeniden başlayan ilişkimiz, kız geldiği şehre dönerken bitmiş olacak." Bu cümleyi duyunca kıza acıdım şahsen.

 7/24 haberdar etmek: Günümüzde kızları yaşadığı her andan haberdar edenler var. (bkz. korkak sevgililer) Artık ilişkiler böyle yaşanıyor. Zaten iletişimin maksimum yaşandığı çağdayız. Erkek arayıp nerede olduğunu bildiremiyorsa bile kız sevgilisinin her an ne yaptığını twitter, facebook gibi sosyal ağlardan takip etmek isteyebilir. Bu çağda "facebook kullanmıyorum" diyenleri cool görmeye başladım.

Yeni bir çevre: Birini hayatınıza sokunca bir anlamda onun hayatı sizin oluyor. Yeni arkadaşlar, yeni ortamlar. İstemeseniz de onun arkadaşlarıyla tanışmak zorundasınız. Sevgilinin kankası, kardeşi ya da kuzeni kontenjanından birileri sizi takip ediyor olabilir.

Özel günler, özel anlar: İlişkinin yıl dönümü, ay dönümü, ilk buluşma yeri, ilk hediye vs. çok önemli nedense. "3 ay, 2 hafta ve 3 saattir birlikteyiz" tarzında cümle kuran birini duymuştum. Böyle hesaplar da sanki her an ayrılacakmışcasına tarihi kayıt etmek gibi. Güzel giden bir birliktelikte zaman kavramını yitirmelisiniz bence.

2 Yorum

  1. her kelimene katılıyorum.cok net yazmıssın herseyi.

    visnetadindaa.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Senin de dediğin gibii 'Facebook um yok' diyenlere cool gözüyle bakıyorum :) Bize yorum yapacak bişey kalmamış burdan da cıkartıyoruz ki . .laylaylom artık gençliğe göre sevmelerrr . . :)

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0