17 Mart 2014 Pazartesi

Yeni Renault Megane ile tanıştım


Cuma günü Renault'nun davetiyle birçoğu sosyal medyada blog yazan ve özellikle otomobillerle ilgili bir grupla Antalya'ya davet edildim. Araba konusunda ehliyetli ama trafikte acemi biri olarak benim için ilginç bir etkinlik olacaktı. 

Antalya havalimanına indikten sonra yeni megane otomobiller karşıladı bizi. Seç, beğen, kullan! Ne şans değil mi:) Otele gidiş yolunda çekinip bir blogger arkadaşın yanına oturdum. Her durum önceden ayarlanmıştı. Araçtaki navigasyon hazırlanmış, olur da yolunu kaybedenler olursa diye araca telsizler bile verilmişti. 



Havaalanına indikten sonra bir kafede yeni araçların özellikleri bizlere kısaca anlatıldı. Renault MAİS İletişim Müdürü Umut Canpolat istediğimiz özellikteki araca binebileceğimizi söyledi.

 Otele gitmeden önce Antalya'nın ünlü 7 Mehmet Restoran'ında yemek yedik. Meşhur tahinli, cevizli ve kaymaklı kabak tatlısı ayrı bir yazı konusu olabilir:)


Dönüşte havaalanına yakın Lara bölgesinde boş bir yolda aracı kullandım. Otomatik vitesli olanı tercih ettim gayet rahattı. El freni yerine bir tuş var o da ayrı güzellik. Antalya'da hız sınırı ve radar olduğundan, sakin ve geniş yollarda araba kullanmak iyiymiş. Trafiğin akmadığı İstanbul'a kıyasla, oralar cennet gibi geldi. 



Otelde Renault İletişim Yöneticisi Burak Demirtaş akşam yemeği öncesi bize bir sunum yaptı.

Yeni Megane nasıl?

-Bilirsiniz Renault denilince akla 'Megane' modeli gelir. Zaten Clio ile beraber marka, ön tasarımda yeniliklere başlamıştı. 
-Yenilenen Renault'da Megane HB ve Megane Sport Tourer modelleri markanın yeni kimliğini belirlemiş ve kullanıcı dostu teknoloji otomobilin güçlü karakterini daha da yükseltmiş. 
-Arabayı kullanırken sessiz sürüş olayı zaten çok iyi. Ayrıca bilgisayar ekranından motorun sesiyle bile oynayabiliyorsunuz. Clio motoru sesi vs. gibi seçenekler var. Sanki müzikmiş de akustiği değişiyor gibi bana ilginç geldi. 
-Yeni megane GT Line'da yokuşta kalkış destek sistemi gibi güvenlik ekipmanları bulunuyor. 


-En faydalı ve önemli yenilik R-Link sistemi. İnternet bağlantılı, dokunmatik ekranlı entegre multimedya ve navigasyon sistemi. Bu sistemde canlı trafik bilgisi ve yol tarifi ile İBB programına gerek kalmıyor yani 3g zorunluluğu ortadan kalkıyor. Dokunmatik ekran ve direksiyondaki kumandalarla tüm uygulamalara erişebilirsiniz. E-posta ve twitter'daki twitleri türkçe olarak sesli okuyan bir sistem varmış. Daha ne olsun!

-Şerit takip sistemi farkında olmadan (sinyal vermeden) şerit değiştirdiğinizde sizi uyarıyor, otomatik far fonksiyonu ortama göre farın ışık derecesini ayarlıyor. 
-Eller serbest renault card sistemi ile siz arabaya yaklaşınca kapıya dokunmadan sensörler devreye giriyor. 


Etkinliğin sürprizleri

Bu seyahatin en güzel tarafı da Gloria Serenity Resort'ta konaklamamız ve akşam yemeğine kadarki süreçte otelde golf dersi almamızdı. Akdeniz bölgesindeki en büyük golf sahalarından biri burada. 


Uçsuz bucaksız alanda çeşitli hayvan türlerini barındıran bir hayvanat bahçesi de var. 


Solak olduğum için ayrı golf sopası verildi. Kolay gözüken zor bir spormuş. 


Akşam yemeğinde Sha À La Carte Restoran'da Uzakdoğu lezzetlerini tattık. 


Renault aslında bir fransız markası ama global olma yolunda ilerliyor. Tasarımındaki köklü değişiklikleriyle modern ve yenilikçi yüzünü ortaya koyuyor. Tam şehirli insana göre. Yol tutuşu iyi, rahat ve konforlu bir otomobil. Yeni Megane farklı beğenileri ve ihtiyaçları olan müşteriler için tamamlayıcı bir ürün yelpazesi de sunuyor. Yeni Megane HB’de Joy, Touch ve GT Line olarak 3 farklı versiyon bulunurken, Megane Sport Tourer Touch ve GT Line versiyonları ile tüketicilerin beğenisine sunuluyor.


Yeni Megane HB ve Sport Tourer Türkiye’de 1 Nisan 2014 tarihinde 51.500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Daha teknik detaylar için Akselerasyon adlı bloga TIKLA



0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0