2 Temmuz 2012 Pazartesi

Hürriyet Bumerang'la Batum'a Gittim!


"Ben giderim Batum’a da, Batum’un batağına…Pencereden içeri al beni otağına… Nazlı yarim geldim sana, fistanını toplasana..."

O türküde sözü edilen Batum, karadeniz kıyısında yer alan sıradan bir bölgeydi benim için. Ancak şimdi gördükten sonra iyice anladım ki modern, samimi ve Rus etkilerine marus kalmış mimarisiyle de Avrupa ülkelerini aratmayacak derecede güzel bir kentmiş Batum. 

Gelelim bu güzelliği keşif yolculuğumun nasıl başladığına...
Hürriyet'in blog sahiplerine yönelik faydalı bir hizmeti var. 
Blogların popülerliğini arttırmasını sağlayan 'Bumerang' adlı sistem üyelerine verdiği reklam ve tekliflerin yanı sıra artık deneyim günleri de yapıyor. 
Geçtiğimiz günlerde ilgi çeken bir yarışma yaptılar ve 29 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında 5 blog yazarını Tatil Cenneti Batum'a götüreceklerini açıkladılar. Ani bir kararla blog arşivimden eski bir gezi yazımı siteye yollayarak yarışmaya başvurdum ve birkaç gün içinde kazandığımı öğrendim!


Şu an İstanbul'da  uyku öncesi bu satırları yazarken yorgun ama bir o kadar da mutluyum. 2 gece 3 gün süren seyahatim beklediğimden daha güzel geçti ve bu seyahat unutulmaz anılarım arasına girdi. Cuma sabahı Atatürk Havalimanı'na gitmeden önce kimlerle tanışacağımı çok merak ediyordum. Çünkü bir geziye katılan ekibin birbiriyle uyumu çok önemli. Anlaşmak ve iyi elektrik denen havayı yakalamak her zaman mümkün olmuyor. Ama  tanıştığım blog yazarı arkadaşların hepsi çok iyilerdi. Birisi sırf seyahat yazıyor, diğeri restorantlarda yediği yemekleri yorumladığı sitesiyle öne çıkıyor. Onları daha sonra anlatacağım. Açıkçası hepimiz farklı tarzız ama aynı ortak paydada toplanıp kısa sürede kaynaştık. 

Gezi programımız o kadar yoğundu ki yazımın ilk bölümünde sizlere gittiğimiz ilginç mekanları kısaca sıralayacağım. 

Yukarıda gördüğümüz yeri şarkıcı Atiye'nin babası işletiyormuş. Çalışan görevli kızların üzerinde Atiye yazan tişörtler vardı zaten. Atiye'nin babasının işadamı olduğunu ve organik tarımla da uğraştığını böylelikle öğrenmiş olduk. Şarkıcının geçen yıl Batum Türkü'süne buralarda klip çektiğini de hatırlatalım. 


Şehirdeki bazı binaların mimarisine hayran kaldım. Eski Sovyet evleriyle yeni modern yapılar içiçe. Burası, ülkemizden pasaportsuz girilebilen ilk ve tek  bölge. Yani  nüfus cüzdanınızı göstererek  Gürcistan sınırlarına giriş yapabilirsiniz. Sürekli yenileniyor. Sheraton gibi oteller açılmış durumda. Trump binası inşaatı sürüyor. Topraklar yeni yatırımcıları bekliyor. 


Sokaklar güvenli  çünkü hırsızlık yok ve cezalar da ağırmış. Bizim ülkede başbakan bir yere gidecekse tüm yollar kapanır, mekandakiler çıkartılır. Burada devlet bakanı sahilde yürüyüp, kafede kahvesini yudumluyor. Ülkenin geliri bizim ülkeden az ama vizyonları bizden geniş bence. Kamusal işlerin binasına da gittik ve bilgilendik. Onlar çipli kimliklere çoktan geçmişler. Herşey bilgisayarlı sistemde. İnsanlar  beklerken sıkılmasın diye internet bağlantılı bilgisayarlar var bekleme alanında. Çocuklar için oyun alanları da gördüm. 


Gezimizin ilk akşamında bir restorana gittik. Özelliği de ne biliyor musunuz? İçerisinde her şeyin "ters" olması. İçeride masa, sandalye, saksılar, halılar, lavabo, klozetler, merdivenler ve balkonlar  tavana ters olarak monte edilmiş. 


Batum Botanik Parkı dünyadaki en büyük botanik parklardan biriymiş. Masallardaki gibi evler vardı. Bol bol fotoğraf çektim. 


Daha neler var neler. Gürcü mutfağından örnekler, şehir sanatları, kiliseler, camiler, kısacası Batum'un tarihi ve turistik değerleri hakkındaki tüm yorumlarım bir sonraki yazımda!

7 Yorum

  1. Güzel bir yazı olmuş. Fakat şunu da hemen belirteyim. Sayfada uçup duran Twitter kuşu hiç güzel olmamış. Sürekli yazıların ve resimlerin üstüne geldiği için okurken çok rahatsız etti. Bence kaldırman daha iyi olur. Yine de sen bilirsin.

    YanıtlaSil
  2. Gürcistan'ı olmeden görülecek yerler listesine hemen ekliyorum. Bu kadar guzel olduğunu bilmiyordum açıkcası. :)) resimler super, yazı super, kıskançlık tavan. :D

    YanıtlaSil
  3. @Polat haklısın bazen twitter kuşu fotoğrafların üstüne gelebiliyor:)

    @Güven Aynen ben de gitmeden önce bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum:)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir deneyim yaşamışsınız. Başarılarınızın devamını dilerim..

    YanıtlaSil
  5. Bende gittim ama sizin kadar hayran kalamadım. İnsanların yüzü ise hep asık belli yaş üstü kadınlar siyaha bürünmüş durumda. Şehirde resmen kasvetli bir hava var...
    Bide pantolon giydiğim için kiliseden kovuldum :) Bayanlar istediği minilikte etekle girebiliyorlarmış ama pantolon yasakmış bide başlarına bandana kadar küçük de olsa bi örtü takmaları gerekiyor.. Gidecek bayanların haberi olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de şortlu olduğum için büyük bir kiliseye giremedim dediğin gibi, şehirde kasvet bir hava olabiliyor çünkü genel olarak sakin bir yer. bana bazı binaların mimarisi ve sokaklar güzel geldi.

      Sil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0