24 Haziran 2012 Pazar

Burn Electronica Festival'de Durmaksızın Dans

FG 93.7 tarafından düzenlenen ve dün İstanbul Parkorman'da  gerçekleştirilen, Türkiye'nin ilk ve tek dans müzigi festivali, 
BURN ELECTRONICA FESTIVAL  ile dans rekorunu kırmış bulunuyoruz!



 Dün akşam üstü saat 17:30'a doğru festival alanına gittiğimizde başlangıçta ortam sakindi.  Festival alanı kalabalıklaşmamıştı ama ana sahne olan Electronica Stage'te müzik bittiği an Energy Zone'da müzik sesleri yükseliyor ve herkes o yöne doğru dans ederek koşmaya başlıyordu. Etrafı izlemekten  ve dans etmekten yorulmuşum gördüğünüz gibi...

3 sahne vardı. Dance Arena, Electronica Stage ve Indıgo Stage. Çadır gibi yapılan kapalı Dance Arena'da sauna etkisi yaşamak istemediğimden içeride çok kalamadım. Artan kalabalıkla sıcağın etkisi açık havada bile daralma yaratıyordu kimi zaman. Fakat şunu belirteyim, diğer festivallerde bu kadar dans edemiyorduk. Anladım ki bizim ilacımız elektronik müzik:)

New York çıkışlı disco-house tarzındaki, dans müziğin en iyi temsilcilerinden Hercules & Love Affair grubu ana sahnede çıktığı an kimse yerine duramaz oldu. DJ Whitney Fierce bir ara gömleğini çıkarıp sütyenle seyircilerin arasına indi. Özellikle finalde 'Blind' parçasını dinlerken konfetiler, dumanlar içinde kendimizden geçmişiz:)

Dance Arena çadırı aşağıdaki fotoğraftaki gibiydi. İçeri girip, bakıp çıktım. Saat 00:00'dan sonra ana sahne hareketliliği bitince festivalciler sabahı burada karşıladılar eminim. Dikkat ederseniz erkek oranı daha fazla nedense. Sıcaktan  tişörtleri atıp üstsüz takılan erkeklere ve bikini üstüyle gezen kızlara da rastladık. 


Energy Zone'da ise açık hava disko ortamını yakaladık. Burn Team Dj'lerinin çaldığı dans hitleriyle coştuk. 
Indie/Electronica tarzına kattıkları post-punk yaklaşımla dans müziğinde son yılların en önemli grupları arasına giren Danimarka'lı grup WHO MADE WHO sahnedeydi. Görünüşleri rock tarzı ama çaldıkları tam bir dans müziği. İkili bir ara en bilindik club dans hiti olan satisfaction'ı bile çaldı. Daha ne olsun!


Saat 23:00'de Electronica Stage'de sahne alan Crookers tempoyu daha da yükseltti ve çılgınca dans edenlerin sayısı arttı. Başta da belirttiğim gibi sanırım açık hava müzik yasağı nedeniyle saat 00:00'da ana sahne bitti ve tüm kalabalık Markus Schulz  dinlemek için Dance Arena çadırına doluştu. Ben o saatlerde festival alanından ayrıldım. Girişteki izdihamı ve bariyerleri aşmaya çalışan kalabalığı görünce doğru karar verdiğimi anladım. 


Dans etmeyi sevenler! Sizlere tavsiyem enerjinizi toplayın ve her sene bu festivale katılın. Sabah saatlerine kadar süren festivaldeki  müziğe kapılmak ve çılgın kalabalığın dansına eşlik etmek beni hayli memnun etti. Hafta sonuna özel iyi bir stres atımı oldu:)


Fotoğrafların tümü için Rahat Yazar Facebook Sayfası'na bakabilirsiniz: www.facebook.com/rahatyazar.blog

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0