3 Mart 2014 Pazartesi

Yemek davetlerinde son trend

Batuhan Piatti mentorlugunde genç şef Ebru Kelebek'in yemek davetindeydik
Ünlü şef Batuhan Piatti Zeynioğlu, İngiltere Vodafone için Türkiye'deki genç yetenek chefler ve Pop-Up restaurant konulu bir belgesel çekmeye başladı. Yakında internette videoları yayınlanmaya başlayacak. 

Pazar günü  ani bir telefon mesajıyla mekanist ekibinden bu etkinliğe davet aldım. 
Artık olay daha ilginç oldu yani her an bir mesajla; 'şurada çok özel bir davet var, istersen katılabilirsin' yazabiliyorlar:) 

Red gurnard soup flavored with pearl onion, spring garlic and lemon grass

Gastronomi dünyasının seçkin bloggerları, Mekanist ekibi, seçilmiş gazeteciler ve işletmecilerle Tophane'deki mixer adlı galeride yemek yedik. Yaklaşık 50 kişi vardı. 

Provencale Style rack of lamb with roasted potato and Swiss chard coulis

Bir yandan çekim yapılıyordu ve kameralar sürekli etrafımızda dolaştığı için çorbadan sonra ana yemeğe geçişimiz neredeyse yarım saati buldu. Neyse ki bu sabırsız bekleyişim yemeklerin gelmesiyle mutluluğa dönüştü. 

Crepes a la creme with vanilla ice cream and berry coulis

Menude ne vardı derseniz; Kırlangıç çorbası, kuzu eti (alternatifi deniz levreği), tatlı olarak da çilek soslu ve vanilya dondurmalı kremalı krep.

Yeni bir konsept


Pop-Up restaurant konsepti değişik ve ülkemiz için yeni. Diyelim tam zamanlı bir aşçı çalıştırmak istemeyen mekanlar da böyle yemekleri dışarıdan getirterek ilginç tadım aktiviteleri yapabiliyorlarmış.
Örneğin yurt dışında restoranların mevcut menusu oluşmadan önce ünlü aşçılar, bazen birinin evinde, çadırda ya da yeraltında bir galeride böyle özel etkinlikler yaparak davetlilerden fikir alıyorlar. Zaten Pop Up'ın özelliği alışılmadık yerde ve zamanda olması. 

Bir anlamda test yapılıyor. Bilindik bir mekanda, hazır bir menuyu beklemektense bence bu tarz davetler daha heyecanlı ve sürprizli oluyor. 


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0