2 Mart 2014 Pazar

Caddebostan'ın yenisi 'Metre Pizza'

Caddebostan Kültür Merkezi'nin sokağının yakınında yeni bir mekan açıldı. Adı 'Metre Pizza'. Burada gerçek bir İtalyan fırını ve İtalyan bir şefin elinden çıkma lezzetler var. 


Menüde neler var?
Patlıcanlıdan, deniz mahsulluye ve dört peynirliye varan çeşitli pizza seçenekleri. Küçük su bardağında özel fransız ev şarabı ikram ettiler ilginçti. 
Atıştırmalıklarda kızarmış ekmek üzeri domates, deniz tabağı (kalamar ve jumbo karides) ve çeşitli salataları var. Penne arabiata makarna severler için önerilir. 

Mekanın sahibi Arif Bey tatlılardan birinin adına Ariftella ismini vermiş menüye imzasını atmış. Ariftella adından da anlaşılacağı üzerine nutella, bir de muz içeren tatlı. Diğer tatlı seçenekleri tiramisu ve panna cotta.

Mekan nasıl?
İçeride koltuklu kısımlar da var ama biz tadım etkinliğinde bar sandalyeli uzun masalara oturtulduk çünkü metrelik pizza gelecekti. Fırın nedeniyle içerisi çok sıcak olduğundan aralarda kapı önüne hava almaya çıktık. Kışın güzel de yaz dönemi nasıl olur bilemiyorum. Mekanın girişi yani ön bahçesi daha iyi. İçeride ferah, rahat ve renkli bir dekorasyon yapılmış. 

Tavsiye
Fazla acıkmışsanız mekana gitmeden siparişi verin yoksa pizza öncesi atıştırmalıklarla karnınız doymuş olur. Pizzalar odun ateşinde pişiyor güzel ama hamuru kalın. Deniz mahsullü pizzanın üzerinde midyeler ve  kalamarlar var yani görselliği de farklı gelebilir.

Neden gidilir?
Pizzaların metrelik sunulması güzel fikir yani sırf bu yüzden arkadaş gruplarıyla gidilebilir. Bağdat Caddesi'nin yoğun rekabet ortamına iyi bir yatırımla iddialı bir giriş yapmışlar, hayırlısı olsun. 



0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0