13 Mart 2014 Perşembe

Buruk bir moda haftası


Yaşanan olayların gölgesinde bir moda haftası. Defilelerin gerçekleştiği Karaköy Antrepo'larında herkes keyifsiz, herkes üzgün. Moda haftasının ikinci günü (salı) gezi olaylarında yaralanan Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle buruk başladı. Herkesin duyarlı olduğu bu konu gündemdeyken renkli moda ve stil konuları konuşulamazdı. Moda portallarının resmi sosyal medya hesapları internetteki paylaşımlara haklı olarak ara verdi. Çarşamba günü yapılacak defilelerin tümü cumartesiye alındı.

Hafta nasıl başladı?

10 Mart Pazartesi günü başlayan Mercedez-Benz İstanbul Fashion Week yine tüm moda tutkunlarını biraraya getirdi. İlk günün akşamında Saat&Saat sponsorluğunda Nice Things For Nice Boys moda blogu iş birliğiyle Nupera Pop'ta 'Time For Fashion' adında bir parti düzenlendi. 

Dj Ekin Ergök'in müzikleriyle canlanan partide Hatice Aslan, Bennu Gerede, Didem Soydan, Umut Eker ve Bilge Öztürk gibi isimler vardı. Defilelerden çıkan ahali partiye akmıştı. Toplama kampı gibiydi yani. Beşiktaşlı futbolcu Fernandes bile vardı. 

Defile izlenimleri


İlk günü internetten takip ettim ama en ilginci her yıl olduğu gibi Deniz Berdan'ın koleksiyonu olmuş. 60 kişilik saç kullanılarak yapılan saçtan elbise ilginçti. Horon adlı koleksiyon sergilenirken çalan müzikte de karadeniz ezgileri kullanılmış. Etnik kültüre böyle avrupai dokunuşlar katılınca hayli ilginç oluyor.


Salı günü Mercedez-Benz'in desteklediği Gül Ağış'ın defilesini izledim. Mick Jagger'in kızı model Georgia May Jagger da Lug Von Siga defilesini izlemeye gelmişti. Gül Ağış defile sonunda #berkinelvan yazılı tişörtle yürüdü. 


Nihan Buruk'un NIAN markasının defilesi en başta kazada ölen maden işçilerine adanmış gibi geldi. Demir parmaklıklar, baretler, 'gaz maskesi takın' uyarıları, fonda siren sesi... Berkin'i unutmuşlar diye düşünürken baktım ki dekorda siyah kurdeleli ekmek asılıydı. Finalde Yunus Günce podyuma çıktı ve Nihan sırtında #hoşçakal yazılı tişörtle yürüdü. Elinde 'neden' yazılı pankartlarla gözüken mankenler son bir kez selam verdi.


Özgür Masur'un Fransız Sarayı'nda gerçekleşecek defilesi öncesi Taksim'deki olaylar nedeniyle defilenin iptal olabileceği konuşuluyordu. Sonradan fotoğraflarda gördüm defile gerçekleşmiş ve finalde Özgür Masur da Berkin'i anmayı unutmamış. 

Dünya basının da ilgi gösterdiği moda haftası böyle üzücü bir olayın etkisinde gerçekleşti. Umarım bu olaylar geride kalır ve artık yeni kayıplar vermeyiz. 



0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0