13 Mayıs 2011 Cuma

Uydurukçu'dan sağlam parti!


Hürriyet gazetesinin magazin eki Kelebek’teki köşesinden tanıdığımız Onur Baştürk, 3 ay önce piyasaya çıkan “Uydurukçu” adlı kitabında  gece yaşamı ve kent hikayelerini anlatıyor. Uydurukçu lakaplı  bir adamın gözüne kestirdiği insanlar hakkında uydurduğu hikayeler kitapta doğal bir anlatımla  sunuluyor. Kariyer düşkünü hırslı sosyetiklere ve  onların yaşadığı çarpık ilişkilere de değinilen kitapta, gece hayatında karşılaşılan olaylara ve  duymaya aşina olduğumuz diyaloglara  (örnek: Ateşiniz var mı?, Keyifler nasıl?) da yer verilmiş. Anlayacağınız geceleri ayrı bir dünya var yaşanan. İstanbul’da nerelere takılınıyor ve geceler nasıl geçiyor? Bazen abartılı bulup “hadi ordan!” diyebileceğiniz  yaşanmışlıklar  da var kitapta ama düşününce ‘bu tarz yaşayanlar var hakkaten’ diyorsunuz. 
 Kitabın henüz yarısına gelmişken dün akşam Şişhane tünelin ordaki Spoil adlı mekanda kitabın başarısı üzerine yapılan partiye davetli olduğumu öğrendim.

Hazır avrupa yakasına gitmişken mekana uğradım. Şampanya ikramıyla karşılandığımız kapıda ev sahibi Baştürk, gelen davetlilerle ilgileniyordu. Kendisini tebrik ettikten ve kitap hakkında konuştuktan sonra şampanyamı alıp köşeye çekildim. Gelen davetliler arasında tanınmış simalar; “Parti Ajanı” olarak bilinen milliyet cadde yazarı Ali Tufan Koç, sanatçı Gülşen ve Nihat Odabaşı  da vardı. Bir ara Gülşen’le de el sıkışıp tanıştım. Kendisi sapsarı saçları ve hayli beyaz teniyle dikkat çekiyor:)

Hep alışkınım elimde fotoğraf makinemle görevli olduğum sponsorlu etkinliklere  gitmeye ama bu sefer ilk kez tek başıma özel bir davete katıldım. “Kedi kadın” kostümü giyip hayvan barınakları için albüm yapan sinema eleştirmeni Ömür Gedik de gelir ve albüm çıkış parçasının prömiyerini ilk bu partide yapar diye ümitlendik ama olmadı son anda  gelemedi sanırım. Güzel kokteyller, bol şampanya, iyi müzik ve iyi bir kalabalığın olduğu geceden erken ayrıldım.
Ben dönerken yabancı parçalar yerini yerli parçalara Duman vb. gruplara bırakmış, yani  dj hafif rock tarzına geçiş yapmıştı.

Gece hayatı ve ilişkilere sıradışı bir açıdan bakmak isteyenlere “Uydurukçu” tavsiyem olsun. Kitabın sonuna doğru başta hikayeleri  anlatılan karakterler birbirinden habersiz tuhaf bir ev partisinde biraraya geliyor. Kim bilir yazar, belki de alışkın olduğu gece hayatında yeni hikayeler biriktirmeye ve yeni kurgular uydurmaya  halen devam ediyordur...

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0