26 Temmuz 2009 Pazar

bence evlilik... bence aldatma...






Benim yaşımda birinin evliliğe bakış açısını yazması çok saçma. Bu konuda gözlemlerim dışında bir şey paylaşamayacağım. Önümüzdeki uzun yıllar içerisinde merak alanıma girmeyecek bir konu bu aslında...

"Benim düşünebildiğim en mutlu evlilik, sağır bir erkekle kör bir kadının evlenmesidir.."
samuel taylor coleridge

Bu sözü sevdim, bence çok anlamlı.


Geçen gün bir arkadaş ortamında "evlilik" kavramının ortadan kalkabileceğini, yakın gelecekte kimsenin evliliğe ihtiyaç duymayacağını söylemiştim. Bunun üzerine bana karşı çıkanlar oldu. Çünkü, birçok gelişme evliliği zorunlu kılıyormuş. Sosyolojik baskılar, hatta aile baskısı zorla evliliğe sürüklüyormuş.


Sadece bir amaç için yapılan sahte evlilik örnekleri var...


Örneğin; sırf yurt dışında yaşama hakkı alabilmek için sadece kağıt üzerinde evlilik yapanları biliyorum.

Mesela bir doktor, zorunlu hizmet yasası çıkarsa başka uzak bölgelere sürülmemek için meslektaşı ya da üni. mezunu birini bulup acil evlenmek istiyormuş. Türk olmaya dünden razı bir Rus kadını, şimdiden doktora talipmiş. Her an bu kağıt üstü-sahte evlilik için anlaşma yapabilirler. Zorunlu hizmet yasasından kurtulmak ve İstanbul'da kalmak için tek çare bu evlilikmiş Dr. adam için...


Böbrek nakli gereken ve diyalize bağlı yaşamdan kurtulmak isteyen bir adam da, uygun bulunan böbreği alabilmek için alacağı böbreğin sahibi olan bayanla zorunlu sahte evlilik yapmak zorunda kalmış. Çünkü, kişiler arasında anca evlilik ya da kan bağı gibi faktörler olursa böbrek nakil ameliyatı yapılıyormuş. Ameliyat bitince de boşanmışlar. Ne garip değil mi? Oyun gibi birşey aslında...

Aynı ortamdaki bir arkadaşım da sadece çocuk yapmak için evlenilmesi gerektiğini savundu. Bence bu düşünce de geçersiz olacak. Onun da çaresini buldular. Evlilik olmayınca, çaresizce spermi bankadan alıp anne olan ünlüler türedi:)

Tabi bu tipler bayağı tepki gördü. Aslında iyi bir şey değil. İleride çocuğa, "Seni bankadan bir hücre olarak aldım." mı diyecek bu analar?

Ciddiyet kalmadı. Sanki birtakım insanlar trende uymak için evleniyor gibi. Sonra zincirleme boşanma haberleri gelir. Boşanmak da ilgi gören bir akım oldu.

Geçen sezon, annem eski okul arkadaşlarıyla buluşma yemeğine gitmişti. Masada halen evli kalmayı başaran nadir insanlardan biri de annemmiş. Neredeyse tüm arkadaşları dul olmayı seçmiş:) O da durumdan etkilenip, onlara özenip babamı boşarmış(!) Neyse ki bizimkiler idare ediyor:))

İlk zamanları nasıldı bilemem. Başlardaki heyecanın kalması mümkün değil. Bence her erkek aldatır mesela. (Ben-kendim bu grupta olup olmadığımı evlenirsem anlarım, o yüzden yorumlarınızda bana kızmayın bayanlar...) Yeni bir heyecan için, farzedelim zorla ayartılan bir erkeğin o an "Haayır, benim evde karım ve çocuklarım var!" diyeceğini sanmıyorum. Benim babamın durumunu da bilmiyorum tabi. Belki de yaptı açık vermedi:)) Geçende babasını yakalayan cesetizleri adlı blogger ŞURADA yazmış, onu okuyunca ben de bu aldatma konusuna gireyim dedim.

İşte böyle... Uzun zaman sonra ilk kez biraz rahat yazdım sanki:)

4 Yorum

  1. evlilik sezonu açıldı. herkes evlilik hakkında yazıyor :)

    YanıtlaSil
  2. nasıl her erkek aldatır ya:D:D bence o mantık hoş diil.. hayır bu dusunce almış basını gidiyor.. ozaman kadında aldatsın.. kadının neyi eksik =) aldatmak hoş bi kavram değil.. ne olursa olsun. bu benim düşüncem.. belki geçmişte yara almamdan kaynaklanıyor olabilir..

    YanıtlaSil
  3. bende yazdım... aldatılan, ayda aldatıldığını hisseden sadece kadın olmuyor ne yazıkki.. çocuklar da nasibini alıyor nu durumdan...

    YanıtlaSil
  4. Şu uluslararası evlilik sembolüne koptum, mükemmel :D

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0