13 Temmuz 2009 Pazartesi

bu kızla sadece arkadaş olurum!


Bazı kızlarla sadece arkadaş olunur. En başta, hiçbir kıza flört amacı ile yaklaşılmaz. O amaçla yaklaştığımız kızlar zaten flörtöz yapıdadır ve genellikle davetkar hareketler sergilerler.

Bir kısmı kaybedenler grubundadır. Bu gruptaki kızlar, cilve yapmayı bilmeyen, doğal duyguları ile davranan kızlardır. Onlarda yalan yoktur. Erkeklerin her türlü sorununu dinlerler ve kırk yıllık ilişki gurusu gibi yorum yapıp, tavsiye verirler. Hatta öyle tipler vardır ki, erkek muhabbetine ortak olurlar. Erkekler, bu kızlara "yaaa şeyimde çıban çıktı biliyor musun?", "şu geçen kıza baksana, sence verir mi?" gibi cümleler sarfedebilir. Öyle ki bu kızlar zamanla "erkek Fatma" tarzına geçmiştir. Sert davranırlar. Kızların eleştrildiği konulara dalıp, kendi cinslerini erkekmişcesine kötülerler. Sürekli erkeklerle takılırlar. Kendilerine dost olarak erkekleri seçmişlerdir. Kızlar birbirini kıskanır. Onlara göre en iyi dost, 'karşı cins' olan erkeklerdir.

Bu kızlar, ne yaparlarsa yapsınlar kendilerine yakıştıramazlar. Saçlarına sarılar attırsalar bile farkedilmezler. Çünkü, erkekler onlara hiçbir zaman karşı cinsten biri gibi yaklaşmamıştır. İlla o gözle bakmak zorunda değiller ama isteseler de onları çekici göremezler.

Dediğim gibi saç boyatma dışında, mesela bir gün hafif makyaj yapsınlar "ohaaaa sen makyaj mı yaptın?" denilir. Bunu bir kıza soran erkekler var. Dediğim kızlar "sadece arkadaş olunanlar" grubundan diye tüm bu olanlar...

Bu grubun kızları hayatımızın vazgeçilmezi. Onlar olmasa, biz erkekler, kızların dünyasını bu kadar iyi tanıyamazdık. Onlar için de erkeklerin dünyası ilginç geliyor. Sırf aşk-ilişki amacı ile erkeklere yaklaşanlardansa, dost olarak yaklaşan bu gruptaki kızları tercih ederim. Çünkü SAO* grubundan, ebedi sevgili moduna geçenleri tanıyorum. Sevgili moduna geçince, kızdaki "erkek Fatma" olayı da gider, yerini 'şok edici' kadınsılığa bırakır...

* sao=sadece arkadaş olunanlar

16 Yorum

  1. benimde böyle arkadaşlarım var ve bende "ohaaaa sen makyaj mı yaptın?" gibi tepkiler veririm =)

    gözlemler tam yerinde ;)

    YanıtlaSil
  2. Bence (ve biz kızlarca), erkeklerle asla arkadaş olunamayacağını biliriz. Belki de senin tabir ettiğin kızlardan hiç biri değiliz. Ne zaman bir erkekle dost olmaya kalksam çocuk bana aşık oluyor. Merhametime, gösterdiğim sevgime, ya da bilmiyorum zekama. Artık illallah geldi bana da. Bir sevgilim olmadan asla bir erkek arkadaş edinmeyeceğim. Erkeklerin içi fesat diycem şimdi kızcan. Hiç başka türlü yaklaşıp da bizi kanka bilen bir erkek yok. İnanki ne o kızlar gibi naz cilve yaparım, ne makjay ve süs, ne de erkek gibi davranırım. Erkek gibi konuşan, davranan, harbi kızlardan da hoşlanmıyoruz.

    YanıtlaSil
  3. javacikiz, bence sana yaklaşan erkeklerde sorun var. senin dediğin doğruysa bir kız ile bir erkek sadece sevgili olabilir. sana kanka gibi yaklaşıp, sonradan farklılaşan tipleri artık farkediyor olman lazım. Bundan kurtulmak için, saydığın ve sende olduğunu söylediğin: "merhamet","sevgi" ve "zeka" gibi unsurları çok aşırı kullanmamanı ya da hiç göstermemeni öneriyorum:)

    YanıtlaSil
  4. javacıkız, kesinlikle sana katılmıyorum, belki çevrendeki erkeklerde sorun var, ya da kader bu ya, akılları başka yerlerde olan erkekler hep seni buluyo, ben dahil etrafımda bir sürü erkek var kızlarla kanka olan, ya da tam tersi durumda olan kızlar...

    YanıtlaSil
  5. Öyle olabilir wakan. Kanka olunmuyor kesinlikle. Önce dost oluyorsun, ben zaten sizin de hissettiğiniz gibi, birinin başka gözle baktığını hissedebiliyorum. Ne kadar kanka, kardeş, abi muamelesi yapsam da olmuyor, kalplerini kırmak istemiyorum kimsenin. Ama rahatyazar haklı, kendimizi sevdiğimiz insana saklamalıyız:D

    Bir de ben şu gözle tartıyorum olayı. Ben öyle kanka kız arkadaşları olan sevgilim olsun istemem. Heralde erkekler de kızlardan bunu istemez. Yani hoşlanılmayacak bir durum.

    YanıtlaSil
  6. javacikiz, konuyu farklı boyutlara geçirdin. Senin gibi, "kız arkadaşı olmayan sevgili istiyorum" diyenlere sinir oluyorum. Öyle tipler sevgilisini kızlarla konuşturmuyor falan. Hangi çağda yaşıyoruz? Düşüncelerin çok eski tip:)

    YanıtlaSil
  7. Evet biz zaten gerçek aşkı arıyoruz, bizi anlamanız mümkün değil :)

    YanıtlaSil
  8. aradığın gerçek aşksa, zaten bulduğunda (umarım bulursun) bu tarz kısıtlamalara gerek duymazsın;)

    YanıtlaSil
  9. Hiç unutamadığım, daima aklımda olan bir sözü yazmadan edemeyeceğim. Bir yeşilçam filminden alıntı. Sahneyi de anlatmam lazım ki, sözün anlamı anlaşılsın. Türkan Şoray'ın bir filmi vardı mutlaka izlemişsindir, adı "Baş belası"(Şimdi eski Türk filmlerinden, ya da ordaki aşklardan bahsetmeyeceğim merak etme:)))Orda tiyatroda çalışan bir kız gece gece Türkan Şoray'la şehre iniyorum ayakları ile oğlanlarla buluşuyor. Oğlanlar araba ile kızları almaya gelmiş. Türkan Şoray hemen kızmaya, küfretmeye başlıyor oğlanlara. Kız ise seviniyor cilve yapıyor. Sonra oğlanların arkadaşları olduğunu söylüyor ve atlıyor arabaya. Türkan ise direniyor, binmiyor. Oğlanlar "şuna bak ne geri kafalı" diyip basıyorlar gaza. Onlar gidince Türkan elindeki oyuncak ibiş'e üzgün bir tonla "Duydun mu ibiş? Namusun adı artık geri kafalılık olmuş." diyor. Annemle aynı anda "Ne kadar doğru!" dedik. Her daim geçerli olacak bir söz. İnsanlar, daha doğrusu gençler hep böyle karşılayacaklar.

    YanıtlaSil
  10. javacikiz sağol. yorumlarından bir blog daha açılır senin:)) konuyu gene başka yere çektin. bahsettiğin filmdeki olay ayrı, sevgilinin kızlarla konuşmasına izin vermen ayrı... "namus" konusuna gelene kadar daha çok şey söylememiz gerekmez miydi? Bence artık daha uzamasın, başka bir yazımda gene tartışırız seninle;)

    YanıtlaSil
  11. http://edepsizkomedya.blogspot.com/2009/07/eziliyodumcok-korktuuummm-p.html

    YanıtlaSil
  12. bi dost yolladığın link için çok sağol, sayende kendimi ünlü hissettiğim andır şu an! :)

    YanıtlaSil
  13. kızsan nereye kadar erkeklerle muhabbet edeceksin ki? elbet onların da halinden anlamayacağı zamanlar çıkacaktır.

    YanıtlaSil
  14. benim az sayıda kanka olduğum erkek var ama bi yerden sonra ciddi ciddi kız olduğunu unutuyorlar işte... normalde aşırıya varan duygusallığımın zırnık izi kalmıyor yanlarında, açıkçası kasıyorum zayıf taraflarımı izole etmek için biraz... onu da geçtim bu arkadaşlardan biri benim bi adama aşık olduğumu öğrendi,kazara başka bir kız arkadaş açtı konuyu kıvıramadım, "oha lan, sen mi" gibi o an için aşırı bir tepki verdi, lafı toparladı sonra ama kendimi top gibi hissettim yahu... çok abartmamak lazım bu durumları...

    YanıtlaSil
  15. tam beni tanımlamışsın =)

    Bütün arkadaşlarım erkek ve bütün sevgili meselelerini bilirim :)

    Neden kızlarla anlaşamıyorum yaa bu sao meselesni bir de kızlar için yorumlar mısın ?? :)

    YanıtlaSil
  16. olmaaaazzz.kızlar erkek arkadaş olmaaaaz... her erkek her kız arkadaşını en az bir kere mutlaka doggy style düşünür....

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0