25 Ocak 2010 Pazartesi

Seri katil filmimiz: Ejder Kapanı

Dün, ablamla ülkemizin ilk seri katil filmi olarak duyurulan "Ejder Kapanı" adlı filme gittik. Kenan İmirzalıoğlu ve Uğur Yücel iki polisi canlandırıyor. Uğur Yücel, emekliye ayrılmak üzere olan başkomiser.
Çocuk tecavüzcülerini öldüren bir katilin izinde adalet kavramının sorgulandığı filmde, iki deneyimli dedektif Abbas ( Uğur Yücel ) ve ' Akrep ' Celal ( Kenan İmirzalıoğlu ) bir seri katilin peşine düşerler. Katilin kurbanları aftan yararlanıp çıkan sübyancılardır. Eldeki ipuçları askerden dönen Ensar'ı ( Nejat İşler ) işaret etmektedir.

Konu böyle. Nejat İşler filmin başında ve sonunda gözüküyor. Berrak Tüzünataç ise çoğu sahnede yer almasına rağmen tek zor oyunu sevişme sahnesi gibi duruyor. Film boyunca sıradan bir oyunculuk performansı sergiledi. Ceyda Düvenci ise Uğur Yücel'in pavyon şarkıcısı olan sevgilisi rolünde. Ona göre farklı bir rol ve iyi oynamış. Ezel dizisinde başrolde izlenen İmirzalıoğlu ise bu filmde doğu şivesiyle konuşan kaba saba psikopat bir karakteri canlandırıyor.

Şiddet sahnelerinden etkilenenler ya da morg sahnelerini (yaralı çıplak vücutlar) kaldıramayacak bünyeler bu filmi izlemesinler.

Filmde baştan sona seri katilin izi sürülüyor. Katil, öldürmeden önce işkence yaptığı adamları videoya almış ve tüm bu görüntüleri bazen emniyet müdürlüğüne yolluyor. Filmde katili haklı bulan halk da anlatılmış. Çünkü katil, aftan çıkan sübyancı-tecavüzlerin şeyini kesip atan onlara işkence eden biri. Bir taraftan baktığınızda intikam alan bir adam var. Tabi ki seri cinayetler işlemesi suç teşkil ediyor ve dedektifler onu yakalamak zorunda.

Filmde karamsar hava hakim. Sürekli gece ve yağmurlu bir gökyüzü. Herhalde gerilimi izleyiciye iyi aktarmak için böyle bir yol seçmişler.

Sonlara doğru kovalamaca sahneleri ve galata köprüsü açılırken taksiyle köprünün üzerinden uçan Uğur Yücel... Bu sahne için özel ekip getirilmiş güya. Yani fragmanda bu sahneleri görüp gidenler baştan sona aksiyon uçan arabalar falan hayal etmiştir ama biz baştan sona morg, kan, direklere asılmış sarkıtılan cesetler gördük. Gözü oyulmuş adam ve üstünde böceğin yürümesi gibi korku filmi sanki testere (saw) izliyorum dedirten sahneler vardı.

Neyse işte sonuç olarak bizim ülkede seri katil filmi nasıl yapılıyormuş gördük. Kenan İmirzalıoğlu olunca önceden Şener Şen'le oynadığı "Kabadayı" filmi kafamda canlandı. Orada da emekliliğe yaklaşan kabadayı vardı burada da bu cinayeti çözdükten sonra emekliliğe ayrılacak olan Uğur Yücel. Alakası yok ama İmirzalıoğlu yine kötü adamdı buradan size bir ipucu gelsin. Ejder şekli de cinayet olayıyla alakalı.

Polisiye seviyor ve şiddet, aksiyon dolu bir yerli yapım nasıl çekilebiliyor diye meraklanıyorsanız gidin görün.

3 Yorum

  1. O değil de filmde oynayan köpeklerden biri (kızıl dobermann) benim arkadaşım...Yani köpek değil tabii sahibi arkadaşım,o köpeği de çok severim...
    Filmi merak etmemin tek sebebi de kendisidir :)

    YanıtlaSil
  2. filmde çok fazla geçiş sahnesi var, ilk bölümde özellikle; Sürekli yürüme sahneleri. Açıkçası Uğur Yücel'in yönetmenliği bu noktada hoşuma gitmedi. Polisiye bir film için ağır geçiş sahneleri can sıkıcı..

    YanıtlaSil
  3. Direk spoilerı da çakmışsın ayıp olmuş bence izlemeyenlere.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0