18 Ağustos 2012 Cumartesi

Kadir İnanır'la çok özel bir program...

Tarih: 4 Ağustos 2012
Türk sinemasının usta aktörü Kadir İnanır'la buluşmaya gidiyoruz. 
İstikametimiz Levent'teki Türk Spor Yazarları Derneği. 
Buluşmanın amacına gelecek olursak eğer, şöyle kısaca anlatayım.
World Travel Channel ekranlarında Selin'le Dünden Bugüne isimli bir program var. Programın sunucusu ve aynı zamanda kanalın iletişim müdürü olan Selin Kök, programında her hafta ülkemizin alanında en başarılı ve en sevilen isimlerini ağırlıyor. 
Sıradışı hayat hikayeleri, dünden bugüne fotoğraflarla birlikte bu programda konuşuluyor. 
Selin, bu özel günde blogger olarak farklı izlenimler yakalayacağımı düşünmüş olacak ki Kadir İnanır'ın konuk olacağı çekime beni de davet etti. 
Bu seferki çekim stüdyoda değil de ilk kez dış mekanda gerçekleşecekti. 
Kadir İnanır, uzun süredir hiçbir kanala çıkmıyor, röportaj vermiyor. Bildiğiniz gibi en son bir sağlık sorunu geçirmişti ama neyse ki atlattı. 


Ben de dahil tüm ekip heyecanlıyız. Başlangıçta set bahçeye kurulmuştu ama gök gürlemeye başlayınca, yağmur yağma olasılığı nedeniyle içeri toplantı salonuna geçtik. Herşey hazırdı ve bir anda kapı açıldı...

Kadir İnanır içeri girdi, biraz şaşkındı ve sert çıkıştı. "Yahu bu ne hazırlık, ne yaptınız siz!" 
Başta da belirttiğim gibi usta aktör birçok teklifi geri çeviriyor ve anca film setinde vs. anlık gelişen bazı gazete röportajlarında yer alıyor. Uzun bir süredir ekranda yok ve bizim kanalın yaptığı bu hazırlığı görünce sunucumuz Selin'e başta biraz sert çıktı.  

Biz de gerildik, hemen elimdeki fotoğraf makinesini masaya bıraktım ve çekimleri izlemeye başladım. Bir yandan da telefona notlar alıyordum. 
Usta aktörün gergin havası geçince biz de rahatladık ve sohbeti dinlemeye daldık...

Kadir İnanır temkinli konuşuyor, polemiklere girmiyor
Öğreniyoruz ki Mahsun Kırmızıgül, neredeyse tüm projeleri için önce Kadir İnanır'a teklif götürmüş. İnanır, Mahsun Kırmızıgül'ün  çalışmalarını takip ettiğini belirtiyor ve bir gün onun filmlerinden birinde oynayabileceğinin sinyallerini veriyor. 

Selin, günümüzde hangi oyuncuları beğendiğine dair bir soru sorduğunda ise ünlü aktör, çok başarılı gençler olduğunu söyledi ve aralarında ayrım yapamadığını  belirterek isim vermedi. 

Dizilerde senaryo sıkıntısı var
'Dizilerin hepsi eskilerin tekrarı' diyor ve özgün senaryo olmamasından yakınıyor. Beğendiği bir senaryo olursa yeni yılda bir dizide bile oynayabileceğini söylüyor. Gerçekten de öyle. Kadir İnanır hep bir mesajı olan ve bize bir şeyler katan hikayelerin içinde yer almıştır.   Bu yüzden de  gelen teklifler konusunda seçici davranıyor. İnsanların mecburiyetten dizi izlediğini ve 120 dk süreli diziler olduğu sürece bir müddet sonra kalitenin düşeceğini söylüyor. Kadir İnanır'a göre eylülden sonra dizi yapımcılarının işi daha zorlaşacak. 

Oyuncu olmasa ne olurdu?
"Hangi meslekte olursam olayım kenarda köşede kalmazdım, yine başarılı olurdum" dedi. Gençken doktor olmayı düşünmüş. 

Hayatı belgesel oluyor
Yönetmen Hüseyin Karabey, Kadir İnanır'ın 40 yıllık sanat hayatını sinema filmi yapıyormuş. Ünlü aktör, çekim sırasında hayatıyla ilgili tüm bilinmeyenleri asıl o belgeselde göreceğimizi söyledi. 

Hırslı mı?
Verdiği cevap şu: "Hırs kötü bir şey. Kompleksli insanlar hırs yapar, bana coşkulu diyebilirsiniz". 


Çekimden kısa kısa notlar... (bir kısmı off the record) 
-Selin Kök, komser şekspir adlı filmde Kadir İnanır'a etek giydiğini hatırlatınca, usta aktör:
"Benimki kostümdü, asıl etek seninki bak kısacık giymişsin çekiştiriyorsun" dedi:)
-Kadir İnanır "Şükür ki yaşanacak günlerim varmış, hastalığımla ilgili hiçbir sorunum kalmadı" diye konuştu. 
-Altın Portakal'a Hülya Avşar'ın jüri başkanı olmasıyla ilgili sadece şu yorumu yaptı: "Ben 2010'da jüri başkanı seçildiğimde konuyla ilgili tek bir yorum dahi yapılmamıştır" 
-Kadir İnanır maddi yatırımlarını nasıl değerlendirdiği ve borcu olup olmadığı konusunda şöyle söyledi: "Unutkanım ve verdiğim paraları unutuyorum".
-O, filmlerde hiç "kötü adam" olmadı. Senaryoda anca hastalıklı bir adam olursa ve o kötülüğün bir nedeni olursa ileride o tarz bir rolde de oynayabileceğini  söylüyor.
-Bu görüşme ünlü işadamı Yılmaz Ulusoy sayesinde gerçekleşti. Kadir İnanır onunla iyi bir dost. Hatta ileride bir senaryo yazıp birlikte aynı filmde rol almak gibi bir düşüncesi de var. 



-Bu yazıyı gerekli izinleri aldıktan sonra yayınlamış olacağım yani ben yazdıktan çok sonra hatta bayram arifesi sizler okumuş olacaksınız. Bu özel çekime beni çağıran Selin Kök'e ve fotoğrafları çeken Yusuf Akpınar'a teşekkür ediyorum.

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0