21 Kasım 2023 Salı

Yunanistan | Gizli Mitolojik Yerler | Acheron Nehri


Acheron Nehri, Yunanistan'da Parga’ya sadece 25 km uzaklıktadır. Kanyon içerisinde kayalıklarla çevrili bu nehirde yürümek ve bölgenin mitolojik hikayesini öğrenmek eşsiz bir deneyimdi.


Nehir, Epirus Dağı'ndan akar ve İyon Denizi'ne ulaşır.

 Nehirde yürürken bir süre sonra derinlik artıyor ve çoğu insan soğuğa dayanamayıp geri dönüyor. Telefonu için özel kılıf ve yürüyüş için deniz ayakkabısı getirenleri de gördüm. Rafting aktivitesine katılmadım yani fazla aksiyona gerek yok diye düşündüm.


 
Acheron Nehri Yunan mitolojisine göre yeraltı nehirlerinden biridir. Bir kaynakta okudum yaşamdan sonra ölüm metaforu ‘nehir’ olarak tanımlanmış (karşı kıyıya geçmek) ve gezdiğiniz kayığın ise sanki tabut metaforu gibi anlamlandırılması bana çok ilginç geldi.

 Bu efsanevi nehirle ilgili anlatımlar bize ruhun ölümsüzlüğünü vurguluyor. Nehirde yürüyenler bu yolculuğu şöyle tanımlıyor ‘bir eşikte durmuşsunuz ve arada kalmışsınız gibi’

Bu mitolojik hikayeyi daha detaylı olarak videomda anlatıyorum izleyebilirsiniz. Ayrıca videomda nehrin denizle kavuştuğu noktayı da gösteriyorum.


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0