13 Kasım 2009 Cuma

Tunus gezisinden şaşırtan detaylar...

Tunus gezimde 300 küsür fotoğraf çekmişim. Hepsini burada yayınlayamadığımdan aklıma estikçe yenilerini eklemeye çalışıyorum. Yolda giderken mola verdiğimiz bir anda yol kenarında çay demleyip satan bir kadın gördük. Çaydan içmeye çekindik. Kadın, kullanılan bardakların dibinde kalan çayı tekrar demliğe boşaltıyordu. Pek hijyenik gözükmeyen bu durum yüzünden onun çayını içemedik.

Daha sonra gittiğimiz başka bir mekanda Tunus çayını test ettim. Çaydanlığın sadece demlik kısmı kullanılarak hazırlanan bu çayın içine nane yaprakları ve şeker atılıyor. Daha demlenirken şeker atıldığı için, çayı şekersiz isteme gibi bir lüksünüz yok. İçine atılan ve mısıra benzeyen taneler ise sanırım dolma çekirdekleri. Onları da ayrı bir kasede getiriyorlar. Çayın tadının anneannemin yaptığı ıhlamurdan bir farkı yoktu. 

Cola, bildiğimiz evrensel markadan. Bir akşam arapça yazılı versiyonu da önüme gelince fotoğrafladım.

Son gece, rehberimiz turdaki kadınların, "Arap müziği dinleyemeyecek miyiz?" demesi üzerine bizi bir kulübe götürmeye karar verdi. Oraya giderken, içeride maskeli balonun yapıldığı bir mekan gördüm. Sanırsam "Halloween Party!"

 
Mekana kapıdan baktığımda sıradışı kedi kadınlar, cadılar, korsanlar vardı.

Beni görünce poz verdiler.

Gecenin ilerleyen saatlerinde gittiğimiz mekanda arap müziklerini dinleme fırsatı bulduk. Bir adam sahne alıyordu. Şarkılar ağır arabeskti ve "Ya Habibi..." nakaratlarıyla doluydu.


Saat 2'den sonra mekan farklılaşmaya başladı. Tunus pavyonunda olduğumuzu geç anladık. Adamların çoğunlukta olduğu masada bulunan mavi elbiseli kadın, kimseye aldırmadan masanın üstüne çıkıp oynamaya başladı. Onun fotoğrafını çektiğimizi görünce üşenmeyip yanımıza geldi ve makinamı alıp fotoğraflarda nasıl çıktığına baktı.
Genç yaşımda pavyon görmüş oldum. Sağdaki fotoğrafta giydiği transparandan etleri taşan kadını görüyorsunuz. Orkestra elemanları o kadar rahat ki istedikleri anda şarkıyı kesip mola verebiliyor, ya da enstrüman çalarken içkilerini yudumlayabiliyorlar. Tam önümüzde gerçekleşen bu manzaralar "Ben nereye geldim böyle!" dememize neden oldu. Tunus'ta eğlence hayatı böyleymiş. Bir yanda modern gençlerin bulunduğu ve maskeli baloların yapıldığı barlar, bir yanda gece yarısından sonra hareketlenen çılgın arabesk pavyonlar...
Mekan farklılaşınca ve yeteri kadar arap müziği dinleyince, Havana Club'e gittik. Club müziğin en son örnekleri çalıyor, gençler çılgınca dans ediyordu. İçki olarak Tunus şarabını tercih ettik.

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0