26 Kasım 2009 Perşembe

Twitter adamı çıldırtır!

Dünyayı kasıp kavuran mikroblog sitesi “twitter” ülkemizi de etkisi altına aldı.
İnsanlar, nerede ve hangi ruh halinde olduğunu duyurmak, kimin ne yaptığını öğrenmek amacı ile bu siteyi kullanıyor. Kısacası “Şu an ne yapıyorsun?” sorusuna sadece 140 karakterle cevap veriliyor. Dilerseniz cep telefonunuzdan da istediğiniz yerden twittera giriş yapabiliyorsunuz.

Ülkemizdeki birçok gazete yazarı, şarkıcı, oyuncu yani tanınmış kim varsa bu sitede geyik yapıyor. Ahmet Hakan, Nazlı Ilıcak gibi yazarlar bu siteyi çok aktif kullanıyor. En son Hülya Avşar da geldi. Gülben Ergen de o anki düşüncelerini paylaşmayı çok seviyor. Geçende şöyle yazmış: “Ben de gazetede twitter analizleri okumaktan sıkıldım. Şaka şakalıktan çıkıp, yargılamaya varıyor ve kişisel yorumlar ekleniyor. Manasız…”

Bence haklı. O zaman yazdıklarına dikkat etmeliler. Ertesi gün söyledikleri saçmasapan bir laf yüzünden gazetede haber olma riski var. Kıvanç Tatlıtuğ ise şöyle demiş: “Bilsem ki gazeteci arkadaşlar takip edecek ve dalga geçecek ona göre yazar çizeriz…” Tatlıtuğ’un ve birçok ünlünün eleştriye tahammülü olmadığını anladık. Buna rağmen halkla bütünleşilen bu tarz sitelere girmekten çekinmiyorlar. “Serbest bölge ama insanlar takip edip eleştiriyor. Hatta dalga geçiyor. Twitter bu nedenle itici geliyor. Sıkıcı…” diyor Tatlıtuğ.

Her yönden sürekli cikcik öten tipleri okumak bir müddet sonra insanı yoruyor. Sitenin sana ne faydası oldu derseniz, o an televizyondaki ilginç bir anı yazan kişi sayesinde bende açıp o programı kaçırmamış oluyorum. En önemlisi ülke ve dünya gündemindeki bir gelişme anında twittera düşebiliyor. Örneğin Michael Jackson’ın ölüm haberini ilk okuyanlardan olmuştum.
Sırf haber almak için değil, reklam yapmak için de bu siteyi tercih ediyorum. Bloguma yazdığım bir yazının linkini twitterda paylaşmamla birlikte anında onlarca kişinin bloguma girdiğini biliyorum. Beni twitterda tesadüf bulup takibe alanlar da oluyor.

Sanatçıların anlık düşünceleri onları daha iyi tanımamızı sağlıyor. Ciddi konular yazan köşe yazarlarının twitterda dedikodu yapması ilginç geliyor. O an bir mekana gidip gördüklerini yazan ünlüler, gizlilik sınırlarını zorluyor.

Sürekli birbirlerine cevap yazan-laf atan ünlüleri okumak bir müddet sonra sıkıcı bir hal alabilir. Çoğu acemi ve siteyi chat ortamı gibi görüyor. Doğal kendi halinde ve sadece düşüncelerini paylaşan samimi insanları takip ettiğiniz takdirde siz de bu siteden keyif alabilirsiniz.

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0