9 Mayıs 2010 Pazar

Efes Finalim & Blog Ödülleri 2010

"Efes Pilsen Blog Yazarı Arıyor" yarışmasında finale kalmamla birlikte Blog Ödülleri Töreni'nde efes standında finalist videolarının çekileceği söylenmişti.

Dün, okuldaki vizeden çıkıp eve gidip, hazırlanıp hemen Fenerbahçedeki Faruk Ilgaz Tesisleri'ne ulaştım.
Bu yıl 3. sü düzenlenen Blog Ödülleri Töreni daha da renkli ve eğlenceliydi.
İlk önce Efes standına gittim. Saat 16:00 gibi çekimler başladı. Bir kameraya bakıp 5 dakika boyunca kendinizi anlatmanız istense ne yaparsınız? Başta güzel başladım da sonra kokteyl alanındaki kalabalık gürültüsü vb. etkilerle aklım başka yere gitti ve anlatımda tıkandım. Söyleyecek çok şey olmasına rağmen 2-3 dk anlattıktan sonra bir şey söyleyemedim. Neyse ki tekrar çekim hakkım varmış. İlk video kaydını sildirip 2. kez ve ilkinden daha akıcı, net ve kendimi iyi ifade ettiğime inandığım bir konuşma yaptım. 2. konuşmamda ilkinde söylemeyi unuttuğum her şeyi söyledim. Okulumu, blogumu, kaç senedir yazdığımı, editörlük deneyimlerimi, röportaj çalışmalarımı, tarzımı ve efes ile olan bağımı 5 dakika boyunca anlattım. Sonuçlar yani Efes Pilsen Kurumsal Blog Yazarı'nın kim olduğu önümüzdeki cuma açıklanacakmış.

Tören için güçlü markaların sponsorluk desteği alınmıştı ve çeşitli markaların standında bize bir çok ürün dağıtıldı. En büyük sürpriz ise kokteyl alanında bluetooth mesajı yoluyla bize soru gönderilmesi ve doğru cevap veren 3 şanslı kişiye hepsiburada.com'dan philips blu-ray oynatıcı + blu-ray avatar filmi kazandırmalarıydı. Ben işte o 3 şanslı kişiden biri oldum, elime koca bir kutu tutuşturuldu alkışlar, patlayan flaşlar eşliğinde tebriklerle ödülümü aldım. Başka yarışmanın final heyecanını yaşarken tören alanında böyle sürprizler yapılması beni ayrıca mutlu etti.
Tören programında başta "twitter paneli" vardı. Karikatürist Selçuk Erdem, NTV ekranından tanıdığımız gazeteci Yekta Kopan da panelin ünlü konuklarındandı. Ülkemizde twitter sitesine yaklaşım farklı boyutlarıyla ele alındı.

Törenin moladan sonraki kısmında Tunç Kılınç'ın panelistlerine değişik hediyeler dağıtarak başladığı "mecburi like" en ilginç bölümdü. Sosyal medyada "like" kavramı ve ağırlıklı olarak "spam mesajlar" tartışıldı. Örneğin öğrendim ki; ben hep friendfeed ya da facebookta niye "don't like" tuşu yok diye düşünürdüm ama artık amacın paylaşma üzerine kurulduğu sanal alemde beğenilen şeyler paylaşıldığı için beğenmeme "unlike" tuşu olması saçma...

Blog Ödülleri bana göre beklentileri fazlasıyla karşılayan ve her sene bir adım daha ileri giden kaliteli bir organizasyon. Yani bir "like" da benden;)

Google'da baktım tören ile ilgili şu ana kadar hep kazanamayanlar eleştri dolu yorumlar atmış. Zaten içinde halk oylamasının olduğu her organizasyon tartışmaya açıktır. Ben bir görev gibi bu yarışmaya katılıyorum. İnternette büyük kitlelerin oyunu ancak yıllar sonra garantileyebilirim. Farkettim de zaten ödül alanlar içinde geçen sene de ödül almış olanlar vardı. Demekki sabit oy verici kitlesini oluşturan kazanıyor.

En önemlisi aslında bu tarz yarışmalar blog yazmayı teşvik ediyor. Bazen, "sosyal medyada blog yazmak aslında gereksiz mi? " diye düşünürüm ama artık böyle ödüller, fırsatlar olunca ve iyi insanlarla tanışınca iyi ki bu aleme girmişim diyorum ve durmadan devam kararı alıyorum...

NOT: Fotoğrafım için Burak'a teşekkürler... Diğerlerini şuradan aldım. Tören hakkındaki resmi veriler için tıklayın.

2 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0