13 Mart 2011 Pazar

Haftanın Tavsiyeleri

Artık her haftasonunda bir tavsiye listesi yayınlayacağım. Denediğim tatlar, beğendiğim filmler, okuduğum kitaplar, dinlediğim müzikler... Kısacası bana güzel gelen ne varsa bu listede yer alacak.


 1-Pastörize edilmemiş bira:  blog.efespilsen.com.tr adresinde yenilenme çalışmaları yapıldığı için yazarlığım bir süredir askıda ama etkinliklere katılmaya devam ediyorum. Pazartesi, Efes Pilsen Merter Üretim Tesisleri'nde bira eğitimine davetliydim. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen fabrika gezisinde, bira üretimi ve tesiste kullanılan otomasyon sistemleri hakkında detaylı bilgi edindim. Sadece barmen/barmaid ve servis elemanlarının üye olabildiği Efes Kulüp Profesyonel katılımcılarının da olduğu eğitimde biranın tarihinden, nasıl servis edilmesi gerektiğine kadar pek çok konuda bilgilendirildik.

İnternette "yaşarken mutlaka yapılması gerekenler" i anlatan listelerin birinde "pastörize edilmemiş birayı denemek" maddesini gördüğümden beri ben de o tadı merak ediyordum. Fabrika gezisinin sonunda yemekte bizlere pastörize edilmemiş bira ikram edildi. Bakkallarda marketlerde satılan ticari biralar, uzun süre dayanmaları için pastorize ediliyor. Bir gün siz de bira üretim tesisine giderseniz  bu güzel  tadı mutlaka deneyimleyin!

2-Siyah Kuğu: 1994 yılında Jean Rêno ile oynadığı Leon filmiyle hafızalarımıza kazınan  Natalie Portman, daha o yıllardan ne kadar başarılı oyuncu olduğunu bize göstermişti. Küçüklüğümde defalarca televizyonda izlemiştim Leon'u. Geçen pazar Siyah Kuğu filmini izledim ve sıradan bir olay olan  kuğu gölü balesi seçmelerinden nasıl etkileyici psikolojik gerilim çıktığını gördüm. Yardımcı kadın oyuncu olarak Mina Kulis de çok başarılıydı. Portman'ın en iyi kadın oyuncu ödülünü nasıl hakettiğini görmek için bu filmi izlemelisiniz. Filmde Portman, Nina karakterini canlandırıyor. Konuya gelecek olursak; saf ve zarif Beyaz Kuğu rolüne uyan Nina çok yetenekli bir balerindir. Siyah Kuğu'nun tam karşılığı olan Lily ile rekabet halindedir. İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla haşır neşir olmaya başlamıştır. İkinci yarısı daha da heyecanlı olan film yer yer korku filmine dönüşüyor. Cinsellik içeren sahneler var. Nina karakterinin kendiyle yüzleşmesi için gerekli sahneler bunlar o yüzden dozunda her şey.  Final performansı ve bale gösterileri etkileyici. Filmi izleyenler ve görsel efektlerin nasıl yapıldığını merak edenler şu videoya bakmalı.

3-Konuşamadığımız şeyler var (Sıla):  Her zaman müzik listelerinin zirvesinde olan Sıla,  geçen kasım ayı sonunda çıkan albümü ile bıkmadan keyifle dinleniyor. Geçtiğimiz günlerde TRT Müzik Kanalı  yarışmasında Yılın Kadın Sanatçısı seçilen Sıla'nın  bu son albümü mutlaka dinlenmeli. Söz ve müziklerin tamamı kendisine ait. Tüm albümü baştan sona dinleyince bir bütünlük var ve her şarkıda ayrı bir duyguyu anlatıyor. Piyasadaki anlamsız benzer sözlü ritmik klasik pop albümleri içerisinde Sıla'nın şarkı sözleri fark yaratıyor.


4-iSlash (Kesme, biçme oyunu): İphone'da en sevdiğim application hatta uzun süredir telefonumda yüklü olan tek oyun diyebilirim. Genelde fotoğraf ve sosyal ağ uygulamalarını kullanırım ama bu oyun boş zamanlarımın vazgeçilmesi. Özellikle dersteyken sıkılıp iSlash oynamak için telefonumu isteyenler var. Oyunda belirli bir alan içinde sürekli hareket halinde olan yıldızları sıkıştırmaya çalışıyorsunuz. Bu yüzden yıldızlara değmeden kesme işlemi yapmanız gerek. Maksimum miktarda alanı kesince bölüm atlıyorsunuz. İlerleyen bölümlerde şekiller zorlaşıyor, yıldız engelleri artıyor. Yüklemek isterseniz http://itunes.apple.com/app/islash/  adresine tıklayın.

5-Biscolata Stix: Son olarak çikolata severlere atıştırmalık biscolata çubuklarını öneriyorum. Malum kızlar son bisküvinin  tv reklamından çok etkilendi ve bir ara sürekli videosunu paylaşıyorlardı. Marka, çikolatanın hedef kitlesini kadınlar olarak belirledi sanırım. Bir an önce değiştirsinler stratejiyi olmaz böyle!

Haftaya pazar yeni listemi okursunuz artık. Tabi bloguma erişebiliyorsanız...
İyi haftalar!

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0