10 Mart 2011 Perşembe

Rahat yazamaz olduk!

   Günlük hayatımda gelişmeler oluyor ama  yasakçı zihniyet var oldukça iyi haberleri bile buradan duyurasım gelmiyor! Bildiğiniz gibi 1 Mart 2011 tarihinde, Google’a ait olan ücretsiz blog servisi Blogspot, Digiturk grubunun açmış olduğu dava sebebiyle erişime kapatıldı. Senelerdir yazmak için kullandığım site alt yapısı, Digiturk'ün korsan olarak LigTV yayını yapan ve blogunda maç videolarına yer veren kişilere karşı kendi haklarını savunmak amacıyla hukuki süreç başlatmasıyla kesintiye uğradı.

Binlerce blogger sansürlendi! Ben blogspot.com değil de satın aldığım .com uzantılı  alan adını kullandığım için bloguma herkes erişebiliyor fakat yasağı delmek için gerekli DNS ayarlarını yapmayan kişilerde blog sayfam düzensiz gözüküyor. (Örneğin sağdaki sütunu altta  görüyorlar.) Muhtemelen yazılarımdaki fotoğrafları da göremiyorlar.

 Umarım yasaklı günler sona erer. Birçok duyarlı vatandaş protesto için digiturk üyeliğini sonlandırdı. Ben aynı şekilde yazmaya devam edeceğim. Kimisi yasak sona erene kadar bloglamaya ara vermiş. Kimisi wordpress vb. diğer blog sağlayıcılarına taşınıyor. Değişikliği sevmeyen biri olarak burada devam ediyorum. Özgürlüğü simgeleyen blog tema fotoğrafımı da koyuyorum yukarı.  Eğer bu yazımı okuyabiliyor ve sayfamdaki fotoğrafları görebiliyorsanız ne mutlu. Karar verdim, ara verenlere inat protesto için bundan böyle blogumda her gün 1 yeni yazı!

Blogger'lara destek vermek isteyenler için adres: http://facebook.com/blogumadokunma

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0