10 Ekim 2011 Pazartesi

Octoberfest İstanbul'da yapıldı da n'oldu?

...Bir şey olmadı dersek haksızlık olur hem de yoğun yağan yağmura rağmen katılımın hayli yüksek olduğu bir festivaldi. Pazar sabahı festival iptal olur mu diye düşünürken twitter'da "Merak etmeyin büyük çadırlar olacak" duyurusu yağmurdan korunacağımızı hatırlatma amacıyla tekrar edildi. "Nakit para değil sadece kredi kartı geçerlidir" uyarısı en başından yapılmıştı o yüzden hazırlıklı gittik.

  Değişik marka biralarla karşılaşacağını umanlar hüsrana uğradı çünkü festivalin geneline benim her zaman alışkın olduğum ve artık vazgeçemediğim Efes Pilsen ve onun grubuna bağlı diğer bira markaları damgasını vurmuştu. En çok şikayet edilen konu sıra beklemekti.  Daha çok kasa olabilirdi örneğin bira almak için bir süre bekleyip tam sırası gelince önce kasa fişi alması gerektiğini öğrenenler sinirlendi. Uzun süre yemek ve bira kuyruğunda bekleyenler vardı. Erken gittiğimden şanslıydım biramı kaptım ama yemek sırası bekleyemediğimden cips alıp yedik. En ilginç manzara kafasına bira bardakları bağlı ve serum takılmışcasına gezinen kişiydi. Hemen onu kenara alıp fotoğrafladım. (bkz. sağda)

 Saat 18:00'e doğru sahne alacak Can Bonomo'yu dinlemeden olmazdı. Kimse yağmur falan takmadı sahnenin önlerine doğru ilerledi ve Bonomo'nun şarkılarına eşlik etti. Enerji yüksemişti ve asıl festival şimdi başladı dedim içimden. Ondan önce Alman Bayerische Volksmusikgruppe sahnedeydi. Alman folklorik ezgileriyle dans edenler, saçlarını iki yandan örmüş Bavyera kızları, şortlu uzun çoraplı Hans tipler etrafta geziniyordu. Sakızlar, çikolatalar, haribo şekerler dağıtılıyordu. ( bkz. solda Haribo Ayısı & Ben) Yıllardır Almanya'da yapılan bu festivali de ülkemize adapte ettik ya ne mutlu bize!




 Yer Parkorman da olunca orman içinde yağmurdan iyi etkilendik aslında bu değişik hava coşkuyu daha çok arttırdı. Herkes şemsiye altlarında ve çadırlarda toplandı. Sonradan sahnede yerini alacak Multitap grubunu dinlemeyi  sevsem de yağmurdan ıslanmaya başladığım için Bonomo sahneden inince ben de festival alanını terk ettim. Davetiye için KafePiGroup'a teşekkürler...

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0