15 Temmuz 2012 Pazar

Alkolsüz One Love Festival(!)


 Dün başlayan ve bugün sona erecek One Love Festival'e gelenler 11. yılına girmiş olan bu etkinliğin girişinde şaşırtan bir durumla karşılaştılar.  Saat 15:20 civarlarında kapıdaki bir görevlinin "Dikkat dikkat, içeride kesinlikle alkol satışı yapılmayacaktır" anonsuyla festival alanına giriş yaptık. 
   Aslında 14:00'te girişler başlayacaktı ama garip bir durum olduğu belliydi. İşletme sahipleri tarafından içki ruhsatlarının kullandırılamayacağı bilgisinin kapı açılışından yarım saat önce geldiğini açıklayan festival yönetimi böyle bir karar almıştı. Yani etkinlikte 'sıfır alkol' tüketilecekti. 

Fotoğrafta görüldüğü gibi elimde Efes var ama "alkolsüz". 

  O bardak elimdeyken bir festival katılımcısı bana doğru koştu "Birayı nereden buldun? Söyle lütfen!" demeye başladı.  Sonra bir adam geldi beni içeride belediye görevlilerinin dolaştığı konusunda uyardı, 'alkolsüz' cevabını verince rahatladı. Telsizli sivil zabıtalar etraftaydı ve çelik kuvvet, özel güvenlik birimleri devredeydi. 


Kısa kısa notlar...

1- Bol bol su içtik biz, sonra gittik starbuck'sa.  Santralistanbul'daki starbuck's siparişleri zor yetiştirdi çünkü sıcaktan bunalanlar; ice latteler, nane limonlu sular almaya gelmişti. 

2- Her ezan sesinde sahnelerdeki müzik kesildi. Ezan bitti, elektrogitar tınıları ve müzik yeniden açıldı. 

3- Üşenmeyenler birasını dışarıda içip, tekrar içeri girdi. İçeridekiler genellikle kolaya abandı. Kapı girişinde  6 liraya bira içen bir kalabalık vardı. 

4- İsteyene bileti iade edildi ama müziğin keyfini çıkarmak isteyenler gelmeye devam ediyordu. Akşam saatlerinde kalabalık arttı. 


Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi tüm bira kolileri apar topar kaldırılıyordu.




Festivalin bugün 2. günü. Alkolde yasağa rağmen ilk gün yine büyük bir kalabalık festivaldeydi.  Müzikseverlere verdiği sözü tutan ve bu zor koşullarda festivali gerçekleştiren, organize eden Pozitif'i ve Efes ailesini de tebrik etmek gerek. Herşeye rağmen  asıl böyle durumlarda daha çok katılım gösterilmeli.  



1 Yorum

  1. içeride bira içilmesine aşırı tepki gösteren kişilerin, girişte 5tl'ye aldıkları kutu biraları su gibi içmelerine ses çıkarmaması dikkatimi çekti benim.

    bir diğer ilginçlik de şu: efes sponsorluktan çekildi söylentisinden sonra efes'ten açıklama gelmişti "yok öyle bir şey" diye, yanılıyor muyum? o zaman neden bütün brandinglerde sadece one love yazıyordu? efes pilsen yazısını kaldıramadıkları yerleri de sarı bant ile örtmüşlerdi?

    sorulması gereken çok soru var ama bizler nasılsa unutacağız yine başımıza gelenleri. buna üzülüyorum.

    unutmayacağım tek şey ise harika damien rice performansıydı. delicate'ı söylemeye başladığında koşa koşa yetiştim içeri. o sahneden inince de çıktım. sadece onu dinlemekti zaten amacım kasier chiefs'i de sevsem bile. amacıma ulaştım. :)

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0