7 Temmuz 2012 Cumartesi

Batum Seyahatimin Ardından...


Bir hafta oluyor ama Hürriyet Bumerang seyahatimizin etkileri geçmiyor, ne kadar yazsak az kalıyor. Aldığım yorumların hepsi Batum'un ne kadar güzel olduğuna dair. Birçok kişi, özellikle karadenizli arkadaşlar gidip  Acara Bölgesi'ni göreceklerini söylediler. 



Batum gezimizin en önemli sürprizi,  ilk akşamımızda Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Levan Varshalomidze ile Piazza Meyda'nında sohbet etme fırsatını yakalamak oldu. Acara özerk bölgesi Turizm Departmanı sorumlusu David de bizimleydi. Levan Bey, 32 yaşında hükümet başkanı seçilmiş ama gayet mütevazi. Kiev Üniversitesi mezunu ve aynı zamanda Dış İlişkiler üzerine doktora yapmış. Sohbet ederken chacha adlı içkiyi de içtik. Gürcülerin yerel içkisiymiş. Tekilaya benziyor ve alkol oranı fazla. Bardaklar shot bardağı olmadığından kafaya dikmeye ürktüm o derece sertti:)

Tarihi ve kutsal mekanları gezdik

Katolik Kilisesini, Meryem Ana Katedralini ve bir camiyi gezdik. Ülkede ayrı dinlerden insanlar birarada kardeşçe yaşıyor. Bir kilisenin önünden geçerken bile saygıyla eğilenleri ve istavroz çıkararak geçenleri gördüm. Biz blogger ekibindeki erkekler olarak şort giydiğimiz için bir kilisenin içine tam giremedik. Kızlar uzun etekliydi ya da pantolonluydular onlar da sorun olmadı. 

Yanda gördüğünüz gibi ayakkabılarımı çıkarıp bir camiye girdim. Son gün şelaleler içindeydik. Daha sonra Gonio Kalesi'ne gittik. Orada İsa'nın 12 havarisinden birinin mezarı bulunmaktaymış. 

Batum'da geceler bir başka güzel. Ardagani gölüne müzik eşliğinde dans eden fıskiyeler monte edilmiş. Akşam belli saat aralığında fıskiye gösterisi var. 


 Communication Partner'den Pınar'a ve Hürriyet Bumerang ekibinden Hilal'e teşekkür ediyorum. Bu etkinliği organize ettikleri ve biz bloggerları biraraya getirdikleri için. Onlarla son akşam hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedim. 


Tüm gezimiz boyunca  bize rehberlik eden Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm Dairesi Pazarlama ve Reklam Bölüm'ünden Nino'ya, Türkçe bilmese de her zaman bize eşlik eden Tako'ya, Acara Hükümet Başkanı Türkiye Temsilcisi ve Danışmanı İlker Dindar'a çok teşekkürler. Onlar olmasa bu kadar keyifli bir gezi olamazdı. 
Ekipteki blogger arkadaşlarımın hepsi bloglarında farklı noktalara değinmiş. Onlarla tanıştığıma da çok memnunum. Batum'la ilgili onlar neler yazdı merak ediyorsanız linkler:

1 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0