10 Eylül 2012 Pazartesi

RHCP İstanbul'a geldi, binlerce kişi yollarda...


Cumartesi gecesi Red Hot Chili Peppers dinlemek üzere Santralistanbul'daydım. 
Gidişi zor, dönüşü izdiham oldu
-Gidişte akşamüstü Taksim AKM önündeki uzun kuyruğu gördüğüm an umutsuzluğa kapılmıştım ki ufukta bir servis belirdi. Santralistanbul'a gittiğini öğrenince hemen bindik. 5 TL verip o metrelerce süren kuyruğa girmemiş olduk. Serviste böyle kalabalık konserlerin yarattığı kayıt dışı ekonomi üzerine muhabbetler döndü hemen. 
-Servisteki kızlar çok konuşuyordu. Herkes malum alkollü içki yasağı nedeniyle doğal olarak önceden demlenip geldiği için kafalar biraz iyiydi. 
-Yolun yarısında herkes indi araçların arasında yürümeye başladı. O trafikte ilerlemek imkansızdı ve en iyisi yürümekti. 

Alandan izlenimler...
-Aynı one love'daki gibi girişte 'son soğuk biralarr burada!' diye bağıran satıcılar vardı. 

-Kategori 1 biletim vardı ama  bize ayrılan alan o kadar genişti ki acaba K2 ve K3 ne yapıyor diye düşünmedik değil. Konseri led ekranlardan izlediler ya da uzaklardan gelen sesle radyo dinler gibi takıldılar sanırım. 

-Twitter'daki şu yoruma çok güldüm:  "K1 youtube, K2 uzaktan bir ses, bir ışık geliyor, K3 silence disco".

-Konseri erkek arkadaşının omzunda izleyen iki kız, insanların önüne set koymuş gibi oldukları için tepki çektiler.

Arkada konseri izleyenler şu yorumları yapıyordu:

"Adam yiğitliğe b..k sürmemek için hala kızı indirmedi hee, ertesi gün tüm omuzları  ağırıp 
yürüyemeyecek haberi yok"

-Ben tabi uzun boylu olmamın avantajıyla her noktadan kuşbakışı açısıyla hep rahattım:)

RHCP sahnesi!

Ön grup olarak Athena sahnedeydi ve girişte son şarkılarına yetişmiş olmak güzeldi. 
RHCP sahne aldığı an önlere doğru ilerledim. Işıkların ritme göre yanıp sönmesi vs. detaylar güzeldi. Arkalara gittikçe ses azalıyordu yani konseri mümkün olduğunca önlerden izlemek en iyisiymiş onu anladım. 
Grubun en sevdiğim şarkılarından ve bana 90'ları hatırlatan 'Californication' çaldığı sırada kalabalığın içerisinde arkadaşımı arıyordum neyse ki buldum:)

By The Way, Under the Bridge, Can't Stop gibi hitlerin çalındığı konser bittikten sonra grup bir defa bis yaptı. Tabi bittiği an çıkışa yöneldik ve bir de çıkışta sıra bekledik. 

Gördüklerim; duvarlardan atlayanlar, son biraları satmaya çalışan kapı önü esnafı, araç bulma endişesiyle dolu yorgun gözlerdi. Islıklı, alkışlı hafif protestik hareketlere kulak misafiri olarak geceyi noktaladık. Arkadaşımın arkadaşı arabasıyla Taksim'e bıraktı neyse ki. AKM önünde  oluşan metrelerce kuyruk nedeniyle çoğu kişinin evine zor gittiğini öğrendim.

Herşeye rağmen ülkemize dünyaca ünlü grupları getiren Pozitif'e teşekkürler. Konser alanını eleştirenlere son haberleri hatırlatayım. Kuruçeşme arazisine otel için anlaşıldı, parkorman gitti, bir tek maçka küçükçiftlik kaldı. Orada da çok kapsamlı dev festival yapılmadı bugüne kadar. Santralistanbul'da yapılırsa da sıfır alkollü artık. Bu konser tam statta yapılacak tarzdı ama ligler başlıyor diye anlaşılamamış. Olana şükredelim:)



0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0