2 Mayıs 2014 Cuma

Lezzetli bir hafta geçirdim


Önümüzdeki çarşamba günü askerlik görevime başlamak üzere Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı'na teslim oluyorum. Bir sonraki yazımda bu konudan bahsederim ama öncesinde bugünlerde İstanbul'da nerelere gittiğimden ve ne yiyip içtiğimden bahsedeceğim. Durum ciddi olsa da burada laylaylom yazılarıma devam etmek istiyorum. 

SALI: Le Meridien

Mekanist ekibiyle veda tadında bir buluşma akşamı. Etiler'deki Le Meridien Otelin 34. katına BOAZ Bar'a çıktık. Otele bayıldım. Daha lobiden itibaren güzel kokular burnuma geldi. 
Davetin nedeni de Le Meridien otellerinde tüm dünyada Nouvelle Vague grubunun müziklerinin çalınacak olması. "Sparkling Aperatif" etkinlikleri kapsamında  şaşırtıcı bir mutfak deneyimi ve güzel bir manzara ziyafeti yaşadık. 


Video: şemsiyede çilek servisi :)

Mangalda köfteler ve ızgara sucuklara renkli kokteyller eşlik etti. Maharetli şefler çikolata toplarını patlatarak şov yaptı. Sihirli lezzetler diyarındaydık sanki. Ağızda dağılan bir zeytin vardı. Bütün atıyorsunuz ağzınızda su gibi eriyor. 
Patlayan zeytin dışında, şemsiyede çilek servisi vardı. Finalde kokteyl yarışması yapıldı. Kazanana özel SPA paketi hediye edildi




PAZARTESİ: Pizzeria Pera

Asmalımescit Gönül Sokak'ta hoş tasarımlı bir pizzacı. Mekanın sahibi Ufuk Bey, İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu birçok şirkette üst düzey yöneticilik yapmış ve sonunda burayı açmış. Kardeşiyle birlikte bize pizzaları servis ettiler. Mekanın samimiyeti ve işletmecilerin nezaketi gerçek bir İtalyan havası yaratmış. Vedat Milör de burada tv çekimi yapmış yakın zamanda yayınlanacak. 
 

Denediğimiz pizzalar; Quatro Staggioni, Pesto, Carni Misto, Calzone Muratti, 4 Peynirli pizza ve Klasik Margarita. Pizzalardan sonra kupta tiramisu ile kapanış yaptık.


Festivalle ilgili detaylı bir yazı ararsanız Selfie fotoğrafında yer alan Cem'in bloguna bakınız. (burada)

PAZAR: 101 Lezzet

Esma Sultan'da gerçekleşen ve her seferinde mideleri bayram ettiren festival. Bu sefer en erken kapı açılış saatinde gittim. Geçen sene gecikmiştim ve etler tükenmişti. Bu sene konuklarla sohbet yeniliği, workshoplar ve çikolata bölümünün büyüklüğü dikkat çekiciydi.  Yalının bahçesi tuzlu lezzetlere, içi tatlılara ayrılmıştı yani. Divan pastanesinin makaronları ve çikolataları, Gezi İstanbul'un çikolataları ve Hacıbekir'in lokumları dikkat çekti. Bir ara çikolata dağından bir parça koparıp, çikolata şelalesini seyredaldım o derece. Nu Pera standında ispanyol içkisi Sangria ve rengarenk tektekçi içkilerde favorilerdi. 

Festivalde oyuncu Müge Boz ve Mahsun Kırmızıgül'ü gördüm. Mahsun'un da yeme içme sektörüne gireceği ve uzun zamandır piyasa araştırması yaptığı duyumunu aldım. 


Video: #shangrilabosphorus #101lezzet #artoftaste

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0