30 Temmuz 2014 Çarşamba

İstanbul'da yaz geceleri


Askerliğin acemilik dönemi bittikten sonra sosyalleşmeye ve daha çok insan içine çıkmaya ihtiyacım vardı. Bu yüzden tatil günlerimde vakit geçirmek için birçok yere gittim. 

İstanbul'da kaldığım son tatil günlerimde gittiğim yerlerin listesini sıralıyorum. 

-Suma Beach (Kilyos): İşletmecileri Hürriyet'te çıkan bir haberdeki 'çiçek çocuklar', hippi'ler, özgür gezi ruhu gibi yakıştırmaları kabul etmeyip kendilerini politik ya da belli tarz duruştan uzak tutsalar da, şehirden uzakta müzik, sanat ve doğanın buluştuğu eşsiz bir dinlenme vahası. Gündüz plaj, gece orman diskosu burası. Geçen senenin gizli bahçe havası gitmiş. Bu sene daha kalabalık. Kapıdaki güvenlik taramaları daha geniş. 

-Karaköy hattı: Unter, Tükkan, Gaspar gibi mekanlar benim için Karaköy eğlence üçgenidir. İstanbul'da kalan gençlik yine sokaklarda sosyalleşti. Şükür ki Karaköy'ün düzgün kitlesi bozulmadı. 

-Eğlence terasları: Teras havası isteyene Beyoğlu Topless, Tepebaşı Nuteras ve Karaköy'deki Zelda Zonk ilaç gibi geldi. Topless'ta pazarları bile akşamüstü partileri, perşembe günleri de konserler oluyor. Nuteras için önceden rezervasyon şart. 

-Asmalı durakları: Mekanın ortaklarından Levent Özçelik'in de setin başına geçtiği Asmalımescit'teki Novo bayramın ilk akşamı dolup taşmıştı. İçerisi o kadar serindi ki (klimalar sağolsun) mekan küçük olsa da güzel müziğin etkisiyle kapı önüne çıkmak istemedim.

Taksim olmuş Arabistan

Bayram döneminde İstanbul yine kalabalıktı. Taksim tarafında Arap turistlerin üzerinize doğru geldiğini hissedebilirsiniz. Turistler dışında sayısı hiç azalmayan ve yolunuzu kesen 'abi 1 TL'nız var mı?' diyen bir kitle var. İlgilenmezseniz takip ederler, ısrar ederler. En iyisi bir yere yetişmeye çalışıyor gibi yapmak. 

Tatilim yeni başlıyor!

Yaz günü askerlik dönemimde sosyal medyadan tatil fotoğrafları görmek tam bir işkenceydi. Şimdi sıra bende! Birkaç gün sonra güneye gidiyor ve bu yaz tatilime başlıyorum:)



2 Yorum

  1. Guneydoguda urfayimi tercih edeceksiniz tatilinizde . 1601 Erdil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır, tatil için güney (Antalya) tarafı:)

      Sil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0