7 Ağustos 2014 Perşembe

Tatil için Fethiye önerisi

Bodrum ve Çeşme gibi magazin dünyası isimlerinin gittiği yerlere gitsem şaşırmazdınız ama bu yaz daha da turistik ve cennet gibi olan Fethiye'ye gittim. Üç günlük tatili biraz uzatmak ve Fethiye'yi iyice fethetmek isterdim ama bir dahaki sefere sakladım. Eminim tekrar gideceğim. 

Kaldığım otel Babadağ'ın eteklerinde, çam ormanlarıyla çevrili huzurlu bir bölgede, Ovacık mevkinde bulunan 'Ova Resort'. Herşey dahil sistemiyle hizmet veren otel, özellikle çocuklu aileler için ideal. Ben tek başıma olduğumdan otelde pek vakit geçirmedim ve bölgenin gece hayatına girip, son gün de tekne turuna çıktım.
 
Kaydıraklı havuz dışında daha sakin ortam arayanlar için otelde relax havuz da vardı
Odada selfie yapmayı unutmadım:)
Rengarenk şemsiyeleri önceden internette görmüş ve bu kareyi planlamıştım. 
Kaldığım otelin önünden servisle 10 dakikada Fethiye'de merkeze çarşıya inebiliyordum. İlk gün Fethiye çarşısını gezdim. Sokaklar cıvıl cıvıl. Hediyelik eşya satan dükkanlar, kahveler ve barlar.

Marina bölgesi. Elele tutuşan turist çift ve caddenin görüntüsü. Anında fotoğrafladım. 
Farklı koylarda denize girebileceğiniz tekne turunu tavsiye ediyorum
İngiliz turist istilası

Otele giderken bindiğim servisin şoförü, Hisarönü barlar sokağının kaldığım otele yürüme mesafesinde olduğunu söyleyince fırsatı kaçırmadım ve ilk akşam bölgenin gece hayatına daldım. İlk olarak bar üstünde dans eden kaslı barmenler ve süslü ingiliz kızları ile dolu Barrumba adlı bir kulübe girdim. R&B müzik çalan bu mekana damsız girebiliyorsunuz. Zaten içeride az sayıda Türk var. Ortalık ingilizden geçilmiyor. Time Out ve Revolution gibi barlara da baktım ama uzun süre kalmadım. Neon ışıklarla donanmış Hisarönü sokakları uzaktan pek havalı dursa da malesef ruhu yok. 



En eğlenceli kısım tekne turu

Hisarönü'nde gezerken yol üstünde gördüğüm bir stanttan, hep aklımda olan tekne gezisi programını satın aldım. Aynı programa daha fazla para ödeyen Türk arkadaşlarla tanışınca, turistlerle birlikte kazıklanmayın diye burada fiyat bilgisini veriyorum. Kelebekler Vadisi, Deve Plajı, St. Nicholas Adası, Soğuk su koyu ve akvaryum koyu gibi bölgeleri gezdiren ve teknede öğle yemeğini de içeren programın fiyatı 25 TL. Sabah sizi kaldığınız otelden alıp, akşamüstü de yine otele bırakıyorlar. 



Kelebekler Vadisi'nde kelebek göremedim ama minik bir şelale görmek için metrelerce yükseğe, kayalıklardan oluşan yokuşa tırmandım. Doğal sit alanı olan bölgede yüzlerce kelebek çeşidi varmış. Bir ara geri dönmeyi bile düşündüm ama o kadar yolu gitmişken gidip de vadinin sonunu görmeden olmazdı. Terliklerimizi elimize alıp tırmanmayı sürdürdük. 


Bu arkadaşlar olmasa Kelebekler Vadisi tırmanışını yarıda bırakırdım. Onlara uyduk ve kayalıklara tırmandık:)
Bu arada vadiye giriş 5 TL. Bölgeye sürekli tur tekneleri yanaşıyor.

Soğuk Su koyu, herkesin yüzmekten en keyif aldığı yerdi. Teknedeki arkadaşlarım, ben ve turistler en çok o suya girdiğimizde eğlendik. Kaynak suyla deniz suyunun karıştığı yer olduğu için bu koydaki su çok soğuk. Bu suda 5 dakika durduğunuzda 5 yaş gençleşiyormuşsunuz(!) 
Teknede müzikler çalıyor ve turistlerle birlikte halaylar çekiliyor, oyunlar oynanıyor. Her ortamda değişmeyen tek parça yine aynı "Ankara'nın Bağları":) Turistler için de kaynaştırıcı bir unsur olmuş onu da öğrendik. 
Aklımda kalanlar

-Size bahsettiğim standart tekne turuydu. Gün boyu su savaşlarıyla eğlenmek ve arada çamur banyosu gibi aksiyonlarda bulunmak isterseniz Safari Turu'na katılmalısınız. Jeeplerle yola çıkarak gerçekleşen bu turda Fethiye'deki Saklıkent Kanyonu'nu görebilirsiniz. Benim gibi herşey dahil otelde kalmak yerine, günlüğü 40 TL'lık olan oda kahvaltı bir otel bulup ilaveten bu tarz turlara katılsanız belki daha mantıklı. 

-4 erkek olarak bu tura katılma konusunda iyi geyik döndürdük. İstesek de katılamazdık. Tekne turunun çiftler için 'Mehtap Turu' adı altında romantik versiyonu da var. Gün batımını izlemek ve sonrasında gece denize girmek isteyenlere özel farklı bir alternatif. 

-Fethiye'ye sadece paragliding (yamaç paraşütü) için gelenler de var. Video çekimi ve fotoğraflarla birlikte maliyeti 300 TL'ya ulaşıyormuş.  




Seyahatten diğer kareler http://instagram.com/rahatyazar

5 Yorum

  1. Fethiye'ye gidip yamaç paraşütü yapmadan gelmenizin çok mühim bir sebebi olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nedeni yok sıra gelmedi yoksa asıl olay o biliyorum. seneye artık bahanem olur:)

      Sil
  2. fethiyeye gidipte ölüdenize uğramamak olmaz.

    YanıtlaSil
  3. O rengarenk şemsiyeler Marmaris'te de vardı bu yaz... moda olmuş demek... :)

    YanıtlaSil
  4. Touristenparadies in der Türkei- Fethiye

    Fethiye ist in der Türkei zu finden und ein unglaubliches Paradies. Von jener Stadt aus, kann man einmal von der Meeresbucht auf die Ortschaft schauen und umgedreht. Früher Stadt für Einkünfte durch Obst, Fisch und Chromerzen. Gegenwärtig Ortschaft für Urlauber, die ein gutes Einkommen sichern. Jene Stadt hat trotz Hotels und Feriensiedlungen außergewöhnlich viel Charme und wirkt irgendwie unverändert.
    Die Touristen müssen auf jeden Fall den Sandstrand Öludeniz besuchen, denn dort wird man das herrlichste blaue Wasser der Türkei finden. Man kann zum Tauchen gehen, man kann sich weiteren Wassersportarten zuwenden oder schlicht nur am Strand liegen. Der Badestrand ist auf keinen Fall weit von der Ortschaft entfernt. Dazu ist die Bucht von Bergen umgeben und einer, der Vaterberg, ragt sogar mit seinen 1969 Metern aus dem Meer hinaus.
    Wenn man in Fethiye Urlaub macht, wird man allerhand erleben können. Man kann den Badestrand von Calis aufsuchen oder demgegenüber auch den antiken Stadtkern. Man kann die Moschee Eski Cami aufsuchen oder aber auch das Museum oder den Hamam aufsuchen. Auch das Stadtzentrum hat mit vielen Geschäften einiges zu offerieren.
    Man kann auf den Wochenmarkt, auch Basar genannt, Bekleidung, Gemüse und Obst, Haushaltswaren und mehr shoppen. Wer mag, kann lykrische Felsengräber besuchen oder das Hellistische Theater. Am Hafen gibt es nach wie vor eine Vielzahl alte Holzboote und sogar neue Fischerboote, die einen tollen Anblick bieten. Im Hafen bietet sich auch die Gelegenheit, selbst an Touren mit Doppeldecker Booten teilzunehmen und auf diese Weise noch mehr von der Türkei zu sehen. Wenn Sie noch mehr über Fethiye in Erfahrung bringen wollen, besuchen Sie doch unmittelbar www.fethiyee.de . An dieser Stelle warten genügend Informationen und Bilder auf Sie!

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0