19 Haziran 2016 Pazar

Malta’da Orta Çağ Festivali (MEDIEVAL MDINA)


Yaşadığım ada ülkesi Malta küçük bir ülke belki ama renkli, havai fişekli ve müzikli etkinlikleriyle yıl boyu sizi eğlendirmeyi başarıyor.

Örneğin geçtiğimiz nisan ayında sakin şehir Mdina’da The Medieval Mdina Festival düzenlendi. Kendimi eski çağlarda yaşıyor gibi hissettim.

 Bu ortaçağ festivalinde pazarlar kuruldu. Şovalyeler dövüştü. Atlı soyluların yanında bir köşede bekleyen köleler göze çarpıyordu. Bunların hepsi birer oyundan ibaret.
Dev ingiliz atları, şovalyeler, pazar yerleri ve bir film setindeymişcesine rolüne adapte olmuş kostümlü festival insanları…
İnsanlar bu festival için özel olarak hazırlanıp etkinliğe orta çağ kostümüyle geliyor ve o dönemin ruhunu size birebir yaşatıyorlar. Tabi o dönemin ruhuna bürünmüş köle kostümlü insanların ansızın ve çaktırmadan ellerine cep telefonlarını aldıklarını görünce, günümüzde olmanın gerçeği ile yüzleşiyorsunuz.


-Bir stanttaki görevli orta çağdaki tıp çalışmalarından örnekler verirken masada içinde renkli sıvı bulunan tüpler göze çarpıyordu. O dönemlerde tıbbi hekimler değil de büyücü, şifacı gibi yetkililer çokmuş.

Sanki Game of Thrones setindeymiş gibi bir ortam düşünün.
İlk kez ok atmayı denedim. Solak olduğum için biraz zor oldu ama sonunda başardım.

Sonradan bu fotoğrafları almak için, etkinliğe katılan pek çok kişi beni facebook’tan ekledi. Profil fotoğrafları bile orta çağ kılığında olan insanlar kendilerini rollerine o kadar kaptırmışlar ki bana geçmiş dönemin havasını yaşatan bu etkinliği unutulmazlar listeme ekledim:)

Yerli halk kadar turistlerin de ilgi gösterdiği bu festival hakkında detaylı bilgi için;

www.medievalmdina.eu resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0