22 Eylül 2016 Perşembe

Sicilya Seyahat Notlarım (videolu)


Geçtiğimiz ağustos ayı sonunda uzun süredir yaşadığım küçük ada ülkesi Malta’dan ayrılarak üç günlüğüne başka bir ülkeye seyahat etme fırsatı yakaladım. Avrupa ülkesinde yaşayan biri olarak vize serbestliğimin keyfini çıkarmamın vakti gelmişti:)

 Gittiğim yer İtalya’ya bağlı bir ada olan ‘Sicilya’ oldu. Alman edebiyatçı Goethe’nin “Sicilya’yı görmeden İtalya’yı anlamak mümkün değildir” diye bir sözü varmış. Bu sözü sonradan öğrenmek, başladığım yerin doğru olduğunu düşündürttü bana. Malta’dan arabalı feribot seferleri olsa da ben yaklaşık 40 dakika süren kısa bir uçak yolculuğu ile Katanya merkeze vardım. Gitmeden önce bir sürü mafya hikayesi duyduğum için merkezde kalmayı düşünmedim.

Üç gün boyunca Taormina’da Il Cantone Del Faro adlı butik otelde konakladık. Turizmin canlı olduğu Taormina bölgesinde denize girilecek pek çok yerin yanı sıra, tarihi sokaklar ve Etna Yanardağı manzarası insanı büyülüyor. Havaalanına inişten itibaren gördüğüm, tepesinde dumanı tüten bu dağ manzarası bana çok ilginç geldi.

Avrupa’nın en aktif yanardağını da görmezsem olmaz diye düşünerek Etna’ya da çıktım. Ayrıntılar aşağıdaki videoda.


Araç Kiralama
Size tavsiyem tabiki araba kiralamanız. GPS bulunmayan araba seçtik yani yön bulmak için telefon (google maps) kullandık ve haritada hedef bulmak en son askerde katıldığım bir etkinlikti:) Aldığınız araçta hasar bırakmamalı ve finalde benzini yeniden full halde teslim etmek zorundasınız. Online europcar araç kiralama servisini önerebilirim.

Ne Yenir?
Taormina’da gündüz Trattoria Il Baccanale adlı restoranda yemek yemenizi öneririm. Mezeler, şaraplar, deniz ürünleri ve makarnalar çok iyi.  Bu seyahatimde pizza ve makarnaya doydum diyebilirim. Akşam, Déjà Vu Pizzeria & Restaurant Wine Bar’da dev boyutta bir margarita pizza yedim ve geceyi Morgana Lounge Bar’da noktaladım. İlginç, çok çeşitli kokteylleri ve güzel dekorasyonu olan Morgana Bar’ı da not edin. Yemek yerken video çekmeyi bıraktığım için videonun yeme içme konusu eksik. Artık bir dahaki seyahatimde restoranları da çekerim:) 

Genel Tavsiye
Herkesin zevki ve mekan algısı farklı. O yüzden seyahatlerde spontane takılmak ve telefonunuzda bulunan tripadvisor gibi aplikasyonlarla en yakınlardaki mekanlara ve puanlarına bakarak o an gideceğiniz yere karar vermek en güzeli. 

Son günümde Noto bölgesini gezdik. Sonrasında Castello bölgesinde denize girdim. Noto’da barok mimari tarzındaki kiliseler bana Malta’yı hatırlatsa da burada Sicilya stili hakimmiş. Bölgedeki kiliseleri, tiyatro ve opera binalarını mutlaka görmelisiniz. Bir de benim gibi bir düğün törenine denk gelirseniz izlemesi keyifli oluyor. 

Noto’daki meşhur kathedral Cattedrale di San Nicolo’nun iç kısmını ve diğer yerleri videomda izleyebilirsiniz. Ayrıca Andy Warhol sergisini de gezdik ama videoma sığdıramadım. Videoların devamını kaçırmamak için youtube kanalıma ABONE olmayı unutmayınız;)





0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0