30 Aralık 2016 Cuma

2016'ya veda ederken...

Valletta, Malta
Türkiye'de artık bir daha asla yaşanmasa dediğimiz olayların gerçekleştiği kabus gibi bir yıl. 

2016 yılımı özetleyen bir yazı yazmazsam olmazdı.
Kendimden mi bahsedeyim ya da ülkemdeki olayları mı sıralayım derken o kadar çok oldu ki olayları kaydetmeyi bıraktım. En son Beşiktaş stadı yakınındaki olay ile bitirdim. Şu yazımı bitirirken de en son Rus Büyükelçi'ye suikast haberini okumuştum. 

'2016', benim yaşadığım ülkeyi değiştirdiğim bir yıl. Askerlik sonrası dil okulu için geldiğim Malta’ya iş bulup temelli yerleşeceğim hayatta aklıma gelmezdi. Bu kendim için bir başarıydı. Sadece üç aylığına geldiğim Malta’ya oturum izni alarak temelli dönüş yapmam önemli bir karardı.

İlginç anılar biriktirdim

2016'nın ocak ayı sonunda Malta’ya gelmeden önce İstanbul’u doyasıya yaşadım diyebilirim. Çalıştığım reklam ajansı, şehrin en önemli eğlence mekanlarının patronlarına aitti. Ebru Gündeş, Funda Arar, Bülent Ersoy ve Demet Akalın gibi assolistinden, pop starına tüm sanatçıların defalarca canlı sahne performanslarını izledim ve hatta onların kulislerine girdim. Selin Atasoy’un yazdığı ve Okan Bayülgen’in yönettiği Sahne İstanbul’daki Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası en çok gittiğim ve sosyal medyada paylaştığım etkinlikti. Ülkemden ayrılmadan önce blog yazarı arkadaşlarıma çalıştığım ajans sayesinde buna benzer bir sürü davetler verdim. Fasıllı, dansözlü İstanbul’a yakışır bir veda oldu. Kültür ve sanat etkinliklerinin çok rahat organize edilemediği bu günlere gelmeden önce, şehrin hareketli gece hayatını da doyasıya yaşamış oldum.


  Ağustos sonunda ilk kez Malta dışına çıkarak yine bir ada olan Sicilya’ya gittim. Ondan önce dünya trendlerine uyarak youtube.com/rahatyazar kanalımı açtım.

Yazımın en başında belirttiğim başka bir ülkeye yerleşme kararımı kendimce çok sorguladım ama ülkemde o kadar çok olay oldu ki bana ‘ne zaman geri döneceksin?’ diyenler, ‘çok iyi bir karar verdin, dönme sakın’ demeye başladılar.

Türkiye’de neler oldu?

Geçtiğimiz haziranda İstanbul’a geldikten bir hafta sonra 28 haziran 2016’da Atatürk Havalima’nında patlama oldu. Terör saldırısında birçok insan öldü. Onun haricinde Ankara’da ve İstanbul’da patlamalar ve son olarak Türkiye tarihinde unutulmayacak bir olay olan 15 Temmuz askeri darbe girişimi. O gece köprü kapandı, asker-devlet ilişkisi sorgulandı ve bazı rütbeliler tutuklanarak, devletin birçok iş kolunda yer alan insanlar teröre destek verdiği şüphesiyle gözaltına alındı. Sayamadığım bir sürü şey oldu ülkede. Bunlar en önemlileri ve herkesin hatırladıkları olaylar…

Neler değişti?

15-22 kasım arası İstanbul’daydım. İlk olarak şehrin her yerinde Boğaziçi Köprüsü tabelalarının ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ olarak değişmiş olması dikkatimi çekti.
Sadece tabelalar değil, metrobüslerdeki durak anonsları, gazeteler dergiler.. Kısacası her yerde darbenin izleri. Son olarak da şimdi 'Şehitler Tepesi' olmuş Beşiktaş'taki stadın üst kısmı. 

Kısa İstanbul tatilimde ülkemin gündeminde hala taciz ve tecavüz konuları vardı. Olay olmasa bile yeni bir yasa değişikliği önerisi ve her yerden yükselen tepki sesleri.

Yılın son ayında ekonominin dengeleri değişti. Avro ve dolar tarihi rekor değerlerine ulaştı.

Son olarak...

Yurt dışında diğer ülke insanlarının da görüşlerini duymak daha da üzücü oluyor. Ülkemizin ne kadar güzel olduğunu düşünenler bile 'şimdi oralar tehlikeli' diyerek, turistik değerini bile sorgular, Türkiye'ye gitmeye korkar oldular. 

İnternet sayesinde ülkemdeki olayları çoğu zaman oradaki ailemden bile önce duyduğum için ülke dışında bile olsanız her olay sizi etkiliyor. 

Halen aslında herkese ilginç gelebilecek bir işte çalışıyor -zamanı gelince yazacağım- ve ülkemin dışında bir hayat sürüyorum. Tabiki arada gidip geliyorum ve tüm olaylara rağmen İstanbul'umu seviyorum.

Yeni yılda farklı birkaç ülkeyi gezip görerek ufkumu genişletmek ilk hedefim. Bol paylaşım ve yeni yazılar da böylelikle gelecektir. 

Özet olarak tarihe not düşmek için bu olayları sıraladım. Umarım 2017 yılı herkese sağlık, mutluluk, başarı ve bereket getirir. Öncelikle 'huzur'...





0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0