22 Haziran 2018 Cuma

Dada Salon Art Gallery’de sanat ve eğlence

Bir dönem televizyon programlarıyla haftada birkaç gün ekranda gördüğümüz Okan Bayülgen, şimdilerde İstanbul'un kültür sanat hayatını renklendiriyor. Aslında sosyal hayata dokunarak, sanatı destekleyerek, sevenleri için daha ulaşılabilir ve etkili hale geldiğini söyleyebiliriz. Sırf İstanbul’da değil, özellikle yaz aylarında Bodrum Dada mekanlarına da gitmek gerek. Bildiğiniz gibi Bodrum’daki mekan çok tutunca Bayülgen, İstanbul’da sonradan bu projeyi hayata geçirmişti.


Dün akşam (21 haziran) en uzun güne yakışır bir etkinlik vardı. Şişli’deki Dada Salon Art Gallery’deki  ‘illüstratörler’ sergisine gittiğimde, kendisinin sahibi olduğu mekanları ve markaları yönetmenin rahatlığında, ekranın  bitmeyen reklam kuşakları ve özgürlüğü tartılışır atmosferinden uzak keyifli günler geçirdiğini gözlemledim. Bu yüzden bıktığını düşündüğüm 'televizyon işi ne zaman?' sorusunu sormadım:)

Tiyatrodan, konsere, eğitim atölyelerinden, kitap okuma gecelerine kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan mekan, sanatseverler ve özellikle biz gençler için bence faydalı bir girişim. Dada Salon Kabarett kısmında da Selin Atasoy’un yazdığı Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası tüm sezon yine ilgiyle izlendi. Mekanın içinde dev bir kütüphane de varmış. Danslı müzikli gecelerden, özel lansman partilere kadar bir sürü etkinliğin olduğu kabare kısmına artık bir sonraki İstanbul seyahatimde gitmeyi düşünüyorum.


Dün akşamki galerideki sergiye gelecek olursak, gece boyunca Türkiye’nin önde gelen genç nesil illüstratörlerinden Behnan Shabbir, Bülent Gültek, Mehmet Sinan Kuran, Meltem Şahin ve Ömer Faruk Yaman, üç boyutlu gergedanları canlı resim performansı eşliğinde boyadılar. Partide Dj Yunus Emre’nin müzikleri bize eşlik etti.  Biz de kalemleri alıp, dilediğimiz gibi gergedanların üzerine çizim yaptık. Sergiyi gezenler arasında sanat ve medya dünyasından birçok tanınmış isim vardı. 

Aşağıda instagram’a koyduğum videoyu paylaşıyorum. 

Mekan ve programlar hakkında bilgi için;

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0