29 Ekim 2018 Pazartesi

Atina’da tatil için tavsiyeler



Geçen hafta komşu ülke Yunanistan’a gitme fırsatım oldu.
Avrupa’da en popüler ülkeleri görmeye başlamışken, sınırımızdaki ülkeyi görmeyi bugüne kadar ertelediğime pişman oldum.  

Atina, hem bizden hem avrupalı. Hiç yabancılık çekmiyorsunuz. İnsanları samimi. Üstelik diğer avrupa ülkelerine göre çok daha ucuz. Üç yıldır küçük ada ülkesi Malta’da yaşıyorum ve örneğin burada yediğim dürüme verdiğim para ile Yunanistan’da en az iki kişi Souvlaki yer.

Atina’da apartmanlar eski orjinal halinde kalmış. Örneğin kimse evini büyütmek için balkonu içeri almamış.

Burada su bedava. Ülkede çeşme suyunu da rahatlıkla içebilirsiniz. Nereye giderseniz gidin, mekanlarda önce masanıza su getiriyor olmaları hoşuma gitti.


Yapmadan dönmeyin

Şehrin en merkezi meydanı Syntagma. Metroya binerseniz hatlar arası aktarmalar bu duraktan yapılıyor.

Merkeze yakın bir evde konakladığım için sabah erken saatte Akropolis’e gittim. Siz de ilk gün dediğimi yapın. Tüm şehre tepeden bakıp antik çağların ruhunu hissedin. Parthenon ve Zeus tapınaklarını mutlaka görün.

Ermou caddesinde bir sürü mağaza var.  İlerisinde bulunan Monastiraki meydanında bit pazarı bulunuyor. Antika ürünler alışverişi için ideal.

Şehrin Nişantaşı’sı diyebileceğimiz Kolonaki bölgesinde de lüks mağazalar, kafeler var.

Lycabettus tepesine kesinlikle çıkın. Üstü kapalı bir teleferik, sizi gökyüzüne çıkarıyor ve tüm şehri en yukarıdan izleyebilir, fotoğraf çekebilirsiniz. Ayrıca tepede minik bir kilise de bulunuyor.

Plaka mahallesi meşhur. Hediyelik eşya satan dükkanlara ve dar çiçekli sokaklara dalın.
Şehrin duvarları sanat galerisi gibi. Graffitiler rengarenk bir hava katmış. Tarihi bölgede her duvarı çizmeleri biraz tezat aslında. Instagram’a iyi malzeme çıkarabilirsiniz:)

Gece hayatı ile meşhur Gazi semtinde her çeşit kulüp var. Cadılar bayramı konseptli bir partiye denk geldim ve bayağı eğlenceliydi. İstanbul’daki gibi burada da gece mekanlarının içerisinde sigara içildiğini görebilirsiniz. Aslında yasak(!)

Ne yemelisiniz?
Bizdeki  dürümü pita (pide) içine patatesli malzemeli doldurup veriyorlar adı ‘souvlaki’. Etli olan (domuz) yerine ben tavuklu olanı tercih ettim.

Arkadaşlarımın tavsiye ettiği ve lokma tatlısı satan Monastraki bölgesi’ndeki ‘lukumades’ yemek sonrası size iyi gelecek. Lokmanın üzerine çikolata, çilek ya da bal gibi özel soslar döküyorlar.

Üç gün süren kısa tatilimde Atina şehri ben de olumlu bir etki bıraktı. Daha çok yunan müziği, tavernalar, yemekler ve adalar için bu ülkeye ileride tekrar gideceğime eminim.




0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0