4 Kasım 2018 Pazar

Barselona'dan gezi notları



Yıllarca çoğu arkadaşımın gitmemi tavsiye ettiği Barselona’ya nihayet geçtiğimiz ay gidebildim. 

Aynen Roma gibi bu şehri de yürüyerek tadını çıkararak gezmeyi tercih ettim. Nadiren metroya bindim çünkü cıvıl cıvıl sokaklar ve rengarenk mimariler, tam fotoğraflık.
Şehrin en güzel avlularından Plaça Reial’da yağmur altında film karesi gibi fotoğraflarım oldu.


Konakladığım La Ramblas bizdeki İstiklal Caddesi’ni andırıyor. Hareketli caddeden yürüyüp deniz kenarına gidebilmek insana iyi geliyor. İçinde deniz olan şehirler bir başka!

Görmeniz gereken yerler
Barcelonata plajı ekim ayında sakindi ama yine de tek tük denize girenleri hatta çıplak(!) gezenleri ve etkisi azalmış güneşin tadını çıkaranları görebilirsiniz. Burası halk plajı ama kimisi nudist takılıyor. Yanda gördüğünüz fotoğraf arka fonda çıplak yürüyenler yokken çekildi:)

 Plajın sonunda ‘makamaka’ adında bir hamburgerci var. Mekanın dekorasyonu yaratıcı (disko topu vs.) müziklerle, samimi club havasında bir atıştırmalık yer olarak önerebilirim.

Ünlü ispanyol mimar Gaudi’nin Casa Battlo ve La Pedrera adlı eserlerini  görmelisiniz.

İlk görmeniz gereken tabiki kilise ‘Sagra Da Familia’ olmazsa olmaz. Online bilet almanız lazım.  İçerisine girmedim zaten her yıl restore ediliyor diye bir sonraki gelme olasılığıma bıraktım. Buradan da Park Guell’e yürüdüm. Parkın içerisi zaten büyük olduğundan bölgeyi gezmek ve manzaranın tadını çıkarmak yetiyor. Müzisyenler, dansçılar ve hediyelik eşya satanlarla doluydu park.

Şehrin ünlü konser salonu Katalan Müzik Sarayı’nda rehberli tura katılabilirsiniz. Vitraylı camlar ve renkli taşlardan oluşan sanat eseri sütunlar göz alıyor.

Teleferik ile Montjuic tepesine çıkmalısınız. Tepedeki kalenin önünden şehrin panaromik manzarasını seyredebilirsiniz.

La Boqueria pazarındaki çeşitli meyvelerı tadın. İnsanları poşetle pazar alışverişinde görmeye alışkınım kendi ülkemde ama burada kasadan numara alıp, küçük kaplarla ayak üstü meyve satın alıp yiyenleri görünce, olması gereken bu dedim.  Sunum önemli. Balıkları, karidesleri bile külaha koyup satıyorlar.

Gothic Quarter bölgesinde en eski mimarinin nasıl korunduğunu göreceksiniz. Devasa katedrale girin ve çevresinde gezinin. Akşamları canlı müzikler ve kafelerle, publarla şehir hep ayakta. Tatilimin son günü pazara denk gelmişti ama insanların sabah işe gidecek olsalar bile geç saatlere kadar mekanlarda eğlenmesi, şehrin ne kadar rahat, tasasız, mutlu olduğunu hatta zamansız ve plansız olduğunu gösterdi bana.

Turistik en bilinen yerler haricinde, El Born ve Gracia gibi güzel sokakların olduğu bölgelere de uğramalısınız.

Mimar Gaudi'nin baş yapıtlarından Casa Batlló



0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0