27 Kasım 2018 Salı

Valensiya’da gezilecek yerler listesi



İstanbul Barselona ise, Valensiya İzmir’dir.
Geçmişi unutmak için, bazı şeyleri geride bırakmak için gidin. 
Yalnız gidin.
Huzurlu ve eğlenceli bir şehir.

Yukarıdaki başlıklar incelediğim yorumlar..

Aklımda gidilecek bir şehir fikri oluşursa, hemen o şehir hakkında ekşi sözlük yorumlarını okurum.
Bir sabah uyku sersemi kahve bile içmeden, can sıkıntısından internetten aniden bilet alarak gittiğim Valensiya seyahatim böyle başladı.

Üç gün süren tatilimde şehrin Old Town denen merkezi yerinde konakladım. Tarihi ve modern binalar iç içeydi.
Yıldızlı otelde kaldım ama wifi iyi çalışmıyordu o yüzden kalacağınız yerin internetteki yorumlanışını önceden iyice inceleyiniz. Black Friday döneminde her yer yüzde 20 indirim afişleri ile doluydu. Alışveriş isteğim artmadı çünkü çoğu zaman kalabalığa girip bakmaya üşendim.

Gezilecek yerler

-Valensiya denilince ilk gün Bilim ve Sanat Merkezine gitmelisiniz. Modern mimarisi ile fotoğraflarınız için güzel açı sağlayan bu merkezde avrupanın en büyük akvaryumu bulunuyor. Günün yarısında yüzlerce tür balık seyredince tabi biraz uykunuz gelebilir ama sonrasında hemen bir kahve sizi kendinize getirecek.

-Benim gibi her gittiğiniz yerde gece hayatını, restoranları ve kafeleri incelemeye meraklıysanız eğlencenin merkezi El Carmen bölgesi. Burada eğlence gece 12’den sonra başlıyor. Değişik tarzda kulüpler var yani sınırları zorlayan. Bir yerde nudos diye parti varmış ve girenler kıyafetsiz giriyormuş sanırım yani o kadar limitsiz. Turistik açıdan tabiki Barselona’da seçenek daha çok bence.


-Akşamları Plaza De La Virgen’de sokak müzisyenleri ve canlı tiyatral gösteriler olabiliyor. Gece yarılarına kadar haftanın her günü sokaklar canlı. İspanya’nın bu yönü bence çok güzel.

-Torres de Serranos adlı kuleye çıkıp şehri yukardan görmelisiniz. Ben yapamadım çünkü hafif yağmur nedeniyle girişleri kapamışlardı.

-Valensiya katedraline muhakkak girin zaten akşamüstü ücretsiz oluyor.

-Şehrin merkezinde Roma’daki kolezyuma benzeyen bir arena var oraya bakabilirsiniz. Ayrıca Lonja de la Seda adındaki UNESCO listesinde yer alan gotik mimarili yapıya (bkz sağda) kesin gitmelisiniz.   

-Şehrin Malvarrossa adlı plajı o kadar uzun ki yazın o sahillerdeki kalabalığı düşünemiyorum. Yaz aylarından ekim sonuna kadar İspanya’da denize girebilirsiniz.

Nerede ne yenir?

-Mercado Central şehrin büyük pazar yeri. Burada meyve sebze ve deniz ürünlerinin çeşitlerini bulabilirsiniz.

-Sahil kısmındaki La Marcelina adlı restoran köklü geçmişi ile paella yiyeceğiniz ilk adres olmalı. Ben geleneksel olan sebzeli ve tavukluyu tercih ettim. Deniz ürünlü olan daha iyi olabilir.

-Plaza Reina’da Valor adlı kafede sıcak çikolata içmelisiniz. Kıvamı o kadar yoğun ki içmeyip puding gibi sonunda kaşıklıyorsunuz ama soğuk havada iyi gidiyor. 

-Horchata adlı geleneksel bir içki var. Ben içmedim ama bitkisel yönü ile hangover olanlar özellikle içmeliymiş.

Seyahat sonrası yorumum
Yollarda hep portakal ağaçları gördüm ama kimse dokunmuyor dallardaki meyvelere. Şehirde kurumuş gölleri bile park haline getirmişler. Yeşillik çok. Palmiyeler güzel gözüküyor. İnsanların çoğu köpek gezdirmesine rağmen bence sokaklar temizdi.  Kendi ülkemin en rahat olduğu konu yerlere çöp atma konusu sanırım. Bu rahatlık düşünce özgürlüğünde olsa ve insanın yaşam kalitesi artsa Türkiye birçok avrupa ülkesinden farksız hatta daha iyi olabilirdi.


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0