26 Aralık 2018 Çarşamba

Yeni yıl öncesi Madrid gezisi



Madrid, sokaklarında kaybolmak isteyeceğiniz, müzelerde sanata doyacağınız, farklı ve renkli alışveriş seçenekleriyle her detayına hakim olmak isteyeceğiniz bir şehir.
Bu şehre ‘gerçek İspanya’ yorumu yapmalarının nedenini oraya gidince anladım. Çünkü Madrid’de Barselona’daki kadar turist yoğunluğu yok. Bu yüzden yerel insanlarla daha çok biraradasınız ve şehrin kültürünü fazlasıyla hissediyorsunuz.

Sabah kahvesi için girdiğim kafe 'La Rollerie' tam instagram köşesi çıktı:)

İspanyollar hakkında gözlemlerim:
-Sanki sinirlerini aldırmışcasına herkes güler yüzlü ve pozitif gözüküyor.
-Bağırarak konuşuyorlar. Lokal bir pub’a gitmiştim. Hep bir ağızdan konuşan insanlar kapalı mekanda kafa şişiriyor:) Bir de christmas zamanı sokağa çıkan arkadaş gruplarının birlikte şarkı söylemesi bir gelenekmiş. Düşünün gürültüyü.
-İspanya hakkında küçüklükten beri televizyonda vs. gördüğümüz etkinlik ‘boğa güreşleri’ biliyorsunuz. Bahar aylarında Madrid’de matadorlar çıkıyormuş sahaya. O işi yapan için çok tehlikeli gözükse de aynı gelenekleri sürdürüyorlar.

Şehrin önemli meydanlarından Plaza Mayor'da christmas market vardı

Madrid’de nerelere gidilir?
Büyük mavi yılbaşı ağanın yer aldığı Puerta Del Sol meydanına yakın bir otelde konakladım. Bu yüzden nereye gidersem gideyim en fazla 15 dakika yürüme mesafesi vardı.

Alışveriş: Yılbaşı öncesi her yer açık pazar alanı haline gelmiş. Caddelerde adım başı zara, bershka var zaten mağazalardaki çoğu ürün Turkiye’de üretiliyor ama fiyatlar uygun.


Dinlenme ve fotoğraf: İlk gün gitmeniz gereken yerlerden biri Park Buen Retiro. Gölde kayık kiralayanlar ve yemyeşil alanda koşu yapanlar var. Tam bir huzur ortamı.

Yemek: Ülkemizde ekmek üstü atıştırma/meze diye yediklerimizi, onlar bildiğin ana yemek gibi ‘tapas’ diye adlandırıyor. Geleneksel tapaslar için Mercado de San Miguel yada Mercado de San Anton’a uğrayın. Chocolatería San Ginés’te churros ile sıcak çikolata içmeyi unutmayın. Plaza Mayor’da kalamarlı sandviç yemelisiniz.

Circo de la Tapas adlı mekanda ispanyol omlet ve çeşitli tapaslar var. Mekanın dekorasyonu da güzeldi. (bkz. sağda)

Mahalleler: Chueca’da sıradışı gece mekanları ve renkli küçük dükkanlar var. Malasana bölgesi hipster stili gençlerin yeni trendi olmuş. La Latina ve Lavapies görülmesi gereken diğer mahalleler.

Müze: Picasso’nun en önemli eseri Guernica’nın ve Salvador Dali’nin 'penceredeki kız' eserlerinin sergilendiği Reina Sofia müzesine mutlaka gidiniz. Saat 19-21 arası müzeye giriş ücretsiz.  Diğer görmeniz gereken müzeler 'Prado' ve 'Thyssen'.

Madrid Kraliyet Sarayı’nı gezmeliniz. Sarayın ihtişamı içerisinde tüm eşyalar, yemek odaları vs. sizi zamanda yolculuğa çıkarıyor. Belli odalarda fotoğraf çekmek yasak ama ayna önünde bilmeden bir selfie çekmiş bulundum:)


Şehrin en büyük ve en önemli katedrali Almudena’yı ziyaret ediniz. Kapısı açık diye girdim ama meğerse görülmesi gereken bir yermiş. Bazen adresi bilmeden, yürüdüğünüz yol tesadüflerle sizi gidilmesi gereken bir yere çıkarıyor :)
Yılbaşı öncesinde kısa süreli hafta sonuna denk gelen tatilimde Madrid'in yılbaşı coşkusunu ve rahat İspanyol kültürünü bir kez daha görmek benim için güzel  oldu. Bu yazımda 'en' görülecek yerleri sıraladım. Yeni yılda sağlıkla, daha çok yeni ve güzel yerler görmek ve iyi anılar biriktirmek dileğiyle.. Herkese mutlu yıllar!


Madrid'in yılbaşı ışıkları


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0