15 Aralık 2008 Pazartesi

sıradışı-estetik dizi


Plastik cerrah olan christian troy ve sean mcnamara'nin basindan gecen olaylari anlatan dizi. Muhtesem muzikleri de var.Bahsettiğim dizi "nip/tuck.". cncbc-e de uzun süredir yayınlanıyor..(bu ara e-2'ye geçmiş..) TV'de pek izleyemiyordum..Geç saatlerde yayınlanır,sansürlenirdi hatta..İnternetten izliyorum yeniden..(baştan başladım,arada izlemediklerim varmış)
Dizide anlatımda hiçbirşeyden çekinilmiyor.. Şaşırtan gerçekçilikteki estetik ameliyat sahneleri, düzenli olarak her bölümde bir hastayı ya da bardan kaldırdığı bir kadını yatağa atan christian sahneleri, bir de genç adam matt(christian'ın oğluymuş-garip suratlı bir çocuk) Matt'de sorunlu..(2.bölümde makasla kendini sünnet etmek istedi)..Estetik olmak isteyen hastaların hepsi garip,kendi sorunlarıyla doktorları da belaya bulaştırıyorlar-bence o doktorlar da normal deil-şu gerçek ki dizide ne kadar sıradışı sahne olursa olsun dizinin psikolojik-duygusal+çekinmeden verdiği toplumsal gizli mesajlar izletiyor diziyi..(tabi +18)
*Bugün bölüm-3 bitti..Sonlara doğru çalan şarkıyı netten buldum ve buraya da koydum..Final sahnesi fenaydı gene..

*şarkının ismi "so damn beautiful" poloroid adlı kişinin şarkısı-(nip/tuck soundtrak albümünden)

1 Yorum

  1. Ben bu dizinin hayranıyım.Sansürlenmesine de uyuz oluyorum.Gerek görselleri gerek dünyada her tür pisliğin barındığını çok iyi anlatabilen bir dizi...Hele müziklerini nasıl bu kadar şahane yapmışlar anlayabilmiş değilim.Bu dizi sayesinde içimde oturan bir şarkı var o da "Fever"...Soundtrack'ı mutlaka edinilmeli...

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0