29 Mayıs 2009 Cuma

RÖPORTAJ- "moda blogu ile hayatı değişti!"


1989 doğumlu Eymen, bir gün erkek modasını konu alan bir blog açmaya karar veriyor. Bizim ülkemizde, o dönem erkek modası üzerine yayınlanan blog da yok. Eymen bir ilki gerçekleştiriyor ve 2008'in kasım ayında blogunu yayınlamaya başlıyor.
EY"MEN" adını verdiği blogu sayesinde ünlü modacılarla tanışıyor, özel partilere davet ediliyor ve defalarca gazetede haber oluyor. Kendisi blogger arkadaşlarımdan biri. Eymen'le blogu ve hedefleri üzerine konuştum.

-Biraz kendinden bahseder misin?
-Küçüklüğünden beri neredeyse tüm sanat dallarını denemiş, kendisini moda ve moda fotoğrafçılığında bulmuş biriyim.

-Erkeklere özel moda blogu açma fikri nasıl doğdu?
-Kadın modasına dair her türlü bilgiye ulaşabiliyordum ancak erkek modasına tek bir adresten ulaşmak çok güçtü. Özellikle bu tarz Türkçe bir kaynak olmaması büyük bir eksiklikti. Ben de söylenmeyi bırakıp hem kendim için, hem de benim gibi düşünen herkese yardımcı olmak için sadece erkek modası üzerine olan blogumu kurdum.
-Blog yazma dışında uğraştığın hobilerin neler?
-Fotoğraf ve müzik. 8 yıl piyano eğitimi aldım. Ancak yakın bir zamanda fotoğraf hobiden çıkıp mesleğim olacak.
-Fotoğrafçılık hobini biliyorum. Bu yaşında backstage fotoğrafçılığı yapıyorsun. Modacılarla nasıl bağlantı kurdun?
-Erkek giyiminde ilk isim olan Hatice Gökçe’nin tasarımlarını çok beğeniyordum ve kendisine kendimden ve Türkiye’nin en güncel ilk erkek moda blogumdan bahsettim. İstanbul’a gidince Hatice Gökçe’ye çekmiş olduğum fotoğrafları gösterdim,çok beğendi ve blog için projeler üzerine konuştuk. Kendisi de beni erkek moda blog yazarı olarak moda çalışmalarını yerinde takip etmem ve fotoğraflamam için defilesine davet etti ve gerisi geldi.
-Erkek giyimi konusunda kriterlerin var mı? Modacıların erkek kıyafetlerinde feminenliğe doğru kaydığını düşünüyor musun?
-Giyim konusunda yakıştığı sürece kriterlerim yok. Modacılar erkek modasında yeni arayışlara,keşiflere çıktılar ve bu konuda çok da başarılılar. Erkekler de maskülenliklerini korudukları sürece bence istediğini giyebilmeli.
-Moda blogu yazmanın sana getirileri oluyor mu? Sen de benim gibi Hürriyet gazetesine ve daha bir çok medya organına blogunla haber olmuşsun. Bu noktaya geleceğini düşünüyor muydun?
-Tabii ki oluyor. Bir çok yeni insan tanıdım,tanındım. Bu çok güzel! Zaten hedeflediğim nokta buydu ve blogda yazdığım alan ilk olduğu için bu noktaya geleceğimi düşünüyordum.
-Öncelikli hedeflerin neler?
-Öncelikli hedefim moda fotoğrafçılığı alanında tamamen profesyonel olmak ve bu alanın mesleğim olması. En büyük hedefim ise EY”MEN” fashion for men blogunu dergi haline getirmek.
-.. Ve son olarak rahatyazar blogu hakkında ne düşünüyorsun?
-Rahatyazar blogu kendisini çok iyi tanımlıyor aslında. “Hayata dair rahat paylaşımlar” Dolayısı ile çok içten ve samimi buluyorum.
-Vakit ayırıp sorularımı cevaplandırdığın için teşekkür ederim. “Değişik Hayatlar” konulu röportaj serimin ilk konuğu sen oldun.

0 Yorum

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0