17 Mayıs 2009 Pazar

spora niye gidilir?, yaz niye gelir?


İki senedir bir fitness salonuna üyeyim.

Her sene dikkat ediyorum. Yeni gelişmeler oluyor. Çoğu hoca başka salonlara transfer oldu. Yenileri geldi. İnsan kalitesi de farklılaşıyor. Bence ilk zamanları daha iyiydi.

İnsanlar niye spora salonuna geliyor? Baş sebep "kilo vermek". Öyle tipler var ki-aslında ben de bu gruba dahilim- "Burada bunun ne işi var?" dersiniz. Gayet zayıf tipler de sıkılaşmak için geliyor. Örneğin yaşlı bir kadın var. Kemikleri dışarıdan sayılabiliyor. Onun da amacı etlerinin sarkmaması tabiki. Aşırı kilolu, göbekli, kalçalı bayanlar var. İstedikleri kadar egzersiz yapsınlar senelerdir aynı durumdalar. Kendilerini kandırıyorlar. İçerde spor yapanları çıkışta alışveriş merkezinin fast food katında görebilirsiniz. Bu durumda yapılan spor boşa gitmiş oluyor.

"Bugün herşeyi yiyeceğim, yarın rejime giriyorum." cümlesi bolca yemek yemenin klasikleşen bahanesidir. Her gün bu cümle tekrarlanır, rejim yalan olur.

Sabah tartılıp kendini sevindirenler var. Sabahki boş mideyle, tartıda en az kilo değerini görmek sevindirici olsa gerek. Yedikten sonra tartılmak ve her gün tartılmak da çok saçma. Kiloyu kayafaya takanlar tartılmamalı. Ayrıca bol şeyler giyilmeli ki fazlalıklar ortaya çıkmasın.

Sporla terlemenin dışında hissettiğiniz gibi havalar da çok ısındı. Durmadan susuyorum, daha çok terliyorum. Bu sıcakta final sınavlarına da gireceğim. Yaz mevsimini hiç sevmiyorum. Kış mevsimi en güzeli. Kış boyunca 2 aylık yaz sezonunu iple çekenlere sinir oluyorum. Her yaz gelişinde gazetelerde aynı başlık: "KAVRULACAĞIZ!"

Kavrulmaya başladık zaten. Kendinize iyi bakın;)

1 Yorum

  1. bizim de lisede ortak sınavlar var. bu sıcaklarda hiç çekilmiyor. hele bir de en son 2 ders olacağız sınavları. havanın iyice ısındığı saatlerde. kavrulacağız resmen :))

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0