6 Ekim 2009 Salı

Dost başa, düşman ayağa mı bakar? Peki ya fetişist ise?




Değişik insanlar var. Bana gelen mailde bir okuyucum "ayak fetişisti" olduğunu ve bu gibi sapkın durumları konu olarak işlememi söylüyordu. Karşı cinsin ayaklarına dikkat eden insanların olduğunu biliyordum ama ayak görünce aşırı derecede tahrik olan biri bana bayağı enteresan geldi. Mail atan kişiye hemen cevap atıp, ondan msn adresini aldım. Kendisiyle blogum için röportaj gerçekleştirmek istediğimi söyledim o da kabul etti. Kimliğini gizlemek istediği için ona saygı duyuyor ve kendi seçtiği amonhotep nickini burada onun ismi yerine kullanıyorum.

Ayak fetişizmi nedir?
-21 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyim. Küçüklüğümden beri bu duygu içimde var. Ben de anlayamadım ne olduğunu ama bir bayandaki bakımlı ayaklar her zaman ilgimi çeker. Özellikle bakımlı olanlar. Ayakları bakımsız ise o kişiden tiksinirim.

Bu bir hastalık değil mi?
-Bence kesinlikle değil. Kadın ayakkabıları ile kendini çiğnetmekten hoşlanan, sadece ayakkabıya dokunarak haz alan erkekler de var bu alemde ama ben o derecede değilim.

Günlük hayatta karşına çıkan bir kızın önce ayağına mı bakarsın? Normalde yüz ya da vücut hatları önemsenirken önce direkt ayaklara bakmak garip değil mi?

-Yüze ve vücuda baktıktan sonra ayağa bakarım. Yüzü vücudu beş para etmezse n'eyleyim ben ayağı! İlgi çekici bir kız gördüğüm zaman önce ayaklarının nasıl olabileceğini düşünürüm. Ellerine bakarak ayaklarının nasıl olabileceğini çıkartmaya çalışırım. El ve ayak boyutları oratılıdır her insanın...

Günümüzde de kadınların ayaklarını güzelleştirmek için ayrı bir çaba ve özen göstermeleri, bazı erkeklerdeki bu duyguyu sezdikleri için olabilir mi?
-Kesinlikle artık her kadın, ayak fetişlerinin toplumdaki oranının farkında. Erkeklerin en az  %30'luk kısmı benim gibi düşünüyor, eminim.

Beraber olduğun kişinin ayağı senin için ne ifade edebilir ki? Parmak boyu, topuk, taban... her bölgeye dikkat ediyormuş bu tarz insanlar öyle mi?
-Parmak kökleriyle taban kısmının birleştiği yeri seviyorum. Kokusu benim için ayrı bir afrodizyak.

Çorap,ayakkabı ya da halhal gibi faktörler hislerini etkiliyor mu?
-Babet yada stiletto çizme giyen kızları seviyorum. Halhal sevmem. Naylon çarop severim. Jartiyer vb. şeyleri söylememe gerek yok sanırım.

(ara not: Bence de söyleme. Fazla ileri gidersek blogum porn içeriğe geçiş yapacak.)

Bu tarz hislerin yüzünden birine hiç rahatsızlık verdiğin oldu mu?
-Asla. Kendi içimde yaşadığım şeyler. Eski kız arkadaşlarımın tümü bu takıntımı (fetişist durum) bilirlerdi. Birkaç yakın arkadaşım da biliyorlar.

Son olarak ne söylemek istersin?
-Fetişizm, sanıldığı gibi sadece sexüel fantezi değil, bir yaşam biçimidir.

Teşekkürler amonhotep. Ben daha fazla yorum yapamıyorum. Her sorunun cevabı ayrı şok etti. Kimseye bir zararın olmadığı ve aşırı hissi tepkiler vermediğin sürece bence tehlikeli bir durum yaratmıyorsun. Bu duyguların altında psikolojik onlarca neden yatıyordur ama bunları yorumlayacak psiko-analiz bilgisine sahip değilim. Herkesin bir şeye kafayı taktığı bu dünyada sen  ayaklara bakıp tahrik olma huyunu çaktırmadan ömür boyu sürdüreceksin belki de kim bilir...
foto

4 Yorum

  1. ben bu yazındaki yargılayıcı tavrı pek sevmedim. Bu arkadaşın verdiği hiç bir cevap beni şok etmedi. Çevremizde aslında o kadar çok farklı düşüncelere sahip insanlar varki sadece biz farkında değiliz.Yada farkında olmak istemiyoruz. Onlar bizi rahatsız etmek amacıyla yaşamıyorlarki zaten.Sonuç olarak fetişizmin sapkınlık olarak değerlendirilmesini doğru bulmuyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hmm. Bana şok edici gelmedi açıkçası. Güzel ve çekici gelen yer bir yer asıl amacı işlevi süt vermek olan veya üstüne oturduğun kaba kısım olunca değişik gelmiyor ayak olunca da ilginç gelmemeli bence :)

    YanıtlaSil
  3. @Mia fetişizmin boyutları var. Benim yazdığım düzey hafif olanıydı. Ayakları yalayıp öpen ve ayağın çoraptan çıkma anından bile tahrik olanlar varmış. Googleda fetişizm konulu forumlara girersen anormali durumlara ait örnekler bulabilirsin.
    @puck-robin ayağın bazılarını bu derece tahrik ediyor olması ilginç. Haklısın. Herkesin ilgilendiği bölge farklıdır.

    not: Her şok edici lafı burada yazmadım tabiki. Türlü fantezileri burada çok doğal gibi anlatamazdım.

    olayın bilimsel-sözlük açıklaması şurada var: http://tr.wikipedia.org/wiki/Ayak_feti%C5%9Fizmi

    YanıtlaSil
  4. walla bende şok olmadım açıkçası ama ileri boyutlarını düşününce hakkaten değişik ilginç bişi...

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0