6 Kasım 2009 Cuma

Mavi Pencereli Beyaz Evler "Sidi Bou Said" Ve Tunus'ta Sosyal Yaşam


SİDİ BOU SAİD, Tunus Körfezi`ne bakan tepelerin, mavi pencereli beyaz evlerin şehri. Önemli turistik merkezlerden biri...


Tunus'ta en çok beğendiğim bölge burasıydı. Zaten daha gitmeden internette araştırma yapmış ve mavi pencereli beyaz evlerin bulunduğu yerde fotoğraf çekildiğimi hayal etmiştim.
Evlerde sanki kimse oturmuyor gibi. Camlar, kapılar kapalı. Bazıları restorant olarak işletiliyor. Öyle sokaklarda gezen insan pek yok.
Kadınlar evde akşamları dizi izliyormuş. Bizim Kıvanç Tatlıtuğ orada da bayağı meşhur. Kendisini Mohammed olarak biliyorlar. Daha önce ülkemizde gösterilen "Gümüş" adlı TV dizisi orada büyük ilgiyle izleniyor. Türkiye'den olduğumuzu söyleyince, Tarkan değil de Mustafa Sandal ismini duymak şaşırttı. Demekki kendisi Arap dünyasında sevilen bir sanatçı. İş dünyasında kadınlar daha aktif ve kızlar 30 yaşından önce evlenmiyormuş. Evlenme gibi dertleri yok. Normalde sokaklarda pek rastlanılmayan genç kızlara, cumartesi günleri kulüplerde rastlayabilirsiniz. Ondan önce muhakkak kuaföre uğrayıp saçlarını yaptırıyorlar. (Soldaki fotoğrafta çarşıda gezen Tunuslu genç kızları görüyorsunuz.) Tarım ve zeytincilik ülkede yaygın. Zeytin ağaçları bolca bulunuyor. Esnaf sıcakkanlı ve yardımsever. Sıkı pazarlık yapıyorlar. Çarşıdaki her şey bizim ülkedeki kapalıçarşıda da var aslında. Gördüğüm tek orjinal şey "Fatma'nın Eli" adındaki kötü enerjiden koruyan kolye...

EK BİLGİ: Bu evlerin neden mavi beyaz olduğu konusunda rehberimizin dediğine göre beyaz renk, sıcak havalarda ışığı iyi yansıttığı için; mavi renk ise akreplerin bu renkten hoşlanmaması nedeniyle koruyucu önlem olarak kullanılıyor. Bildiğiniz gibi sıcak bölgelerde akrep, yılan gibi canlılara sık rastlanıyor. Akrep'i korkup öldürürsek, bir müddet sonra akrep ailesinin intikam için gelme riski var.

3 Yorum

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Cihad;) Hakkaten mavi rengin ağırlıkta olduğu blogum ile böyle mavi-beyaz bir ülke iyi uyum sağladı:) O gün o kazağı giymem tesadüftü aslında.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0