20 Mart 2010 Cumartesi

Beklemeyi severim, bekletenden ötürü...

Hayatta en sevmediğim şey "beklemek". Benim de zamanında yetişemediğim yerler olmuştur ama kimseyi saatlerce "ağaç" etmem.

Bu işi genellikle kadınlar yapar. Doğaları gereği, eğer önemli bir yere gidecekseler hazırlık aşamaları çok uzun sürer. Giyeceği kıyafeti önceden ayarlamayan kadının prova aşaması başlı başına zamanı tüketen bir olay.

En kötüsü, kişinin senin onu beklediğini bilmesine rağmen oyalanmasıdır. Bu durumda bekleyene "enayi" desek yeridir. Ben bu yüzden örneğin bir buluşma öncesi baştan söylerim; "Eğer çok geç geleceksen söyle ona göre evden geç çıkacağım!"

Bir arkadaşı dakikalarca bekleyip geri döndüğüm bile olmuştur ama beklenilen kişinin niteliğine göre heyecan verici olabilir bu eylem.

Sırf kişi değil, bazı olayları beklemek güzeldir. Diyelim bir yerden para gelecek. O para gelene kadar "Ohh rahata ereceğim" diyerek züğürt günleri bile mutlu geçirebiliriz. Tabi eğer sabırsız tipseniz her türlü bekleme sizi sinir hastası yapar. Beklentinin sonu güzel olursa, o ızdırap dolu uzun dakikalar, sonrasında "Aslında çabucak geçti" memnuniyet cümleleri ile mutluluğa döner...
Hayat benim için böyle zaten. Hayat=Beklemek. Şimdi okulun bitmesini bekliyorum, sınavların başlamasını , sınav olunca da sonuçlarını bekliyorum. Okul bitecek iş arayıp, bulup başvurup sonrasında haber bekleyeceğim.
Herkes birşey bekliyor; çalışanlar da haftasonunun gelmesini ya da iş yerinde terfi etmeyi, bazısı akşamki partiyi... En basiti evde boş otururken bile birşeyler bekliyoruz. Örneğin; radyodaki parçanın sevdiğin parça olmasını ya da yıkanmak için termomatiğin derecesinin artmasını bekliyorsun. Diyelim karnın acıksa yemeğe dışarı çıksan, uzağa gideceksen otobüs ya da taksinin gelmesini, restoranta oturunca da yemeğin gelmesini bekliyorsun.

İnsanoğlunun yaşama sebebi aslında "beklemek". Beklenti olmasa, hayaller olmasa ya da her işimiz çabucak olsa bir heyecan kalmaz. O heyecan güzeldir. Beklendiğini bilen biri mutlu olur. Belli bir anı iple çekmek kimi zaman hayata bağlar insanı...

NOT: Yan tarafta "az kaldı" falan yazıyorum boşa değil. Belki ilginizi çekmez ama yine yeni popüler isimlerle röportajlar olacak. BEKLEYİN!

fotoadres

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0