13 Eylül 2010 Pazartesi

Dinlendiğim Bodrum, Geldiğim Referandum...

 Geçtiğimiz pazartesi akşamı ailemle birlikte Bodrum Akyarlar'a gitmek üzere yola çıktık. Salı sabahı Bodrum'a vardık.

Sahilinde herkesin konuştuğu Tarık Akan'ın taş evi  olan Akyarlar; sakin, denizi temiz, plajı güzel şirin bir yer...

Gider gitmez sahile indim, keşif gezisi yaptım , fotoğraf çekildim... Akyarlar'ın aslında dar bir sahili var. Bu sahilde birkaç tarihi taş ev, moteller ve restorantlar bulunuyor. Tarık Akan'ın taş evi ile Barış Manço'nun eski oteli "Club Manço" yanyana... Bir dönem Club Manço'yu Sibel Can'ın kocası almış, şimdi orası başkasına ait... Akyarlar, Bodrum'a bağlı  ama havasının serinliğiyle ve güzelliği ile apayrı bir yer. Örneğin, bir akşam Bodrum merkeze inince (bayramın ilk günü) hem kalabalık hem de sıcak havadan yorulduğumu hissettim.

Yazının başında söylediğim Tarık Akan'ın taş evi:
(bkz. solda &sağda)
Ünlü aktör, bu sene daha buradaki evine gelmemiş. Bir ara gelip döndüğü konuşuluyor. Kaldığımız motelin hemen yanında yer alan bir ev olduğu için hikayesini gelen geçen insanlardan duyuyordum.

Akyarlar'ın denizi en iyi sörf yapılan yerlerden sayılıyormuş. Soldaki fotoğrafta gördüğünüz gibi sörf tahtaları kumda. Arada ders alan acemileri ya da sanki motorlu araçta gidiyor gibi rüzgarla denizde uçan profesyonel sörfçüleri görebiliyordunuz:)

Plajda ne tür müzik dinlenir?
 Club Manço'nun iskelesinde tüm gün müzik vardı. En çok çalan şarkılar tabiki Tarkan albümünden ve şuradaki parça  da sürekli çalıyordu.

Plajda ne okunur?
Bu yazın en çok okunan kitapları hiç kuşkusuz Dizüstü Edebiyat serisinden çıkanlar. PuCCa'yı yazın başında okuyup bitirmiştim. Bodrum'da ise "P*ç Güveysinden Hallice"-Sami Hazinses'i okudum. Kabul ediyorum ikisinde de argo dil hatta dolu küfür var ama hayata ve ilişkilere dair ince tespitler olan bu kitaplar tam yazlık.

Akyarlar'da nereye gidilir?
Akyarlar, Bodrum ile Turgutreis arasında ama Turgutreis'e daha yakın. Akşamları bence Bodrum merkeze gitmek daha mantıklı. Turgutreis yakın ama eğlence arayanlar için doğru yer değil.
İki tarafa da gittim. Gözlemlerimi bir sonraki yazımda anlatacağım.

NOT: Dönüş tarihimizi referanduma göre ayarlamıştık. Demokrasinin gereğini yapıp oyumuzu verdik. Blogumda siyasal konulara girmediğimden. "Yorumsuz"
En çok çalan bir diğer şarkı:)

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0