6 Şubat 2011 Pazar

Laf olsun torba dolsun...


    Karşımızdaki insana bir şey söylemeden önce bin kez düşünmeliyiz. Bazıları gereksiz konuşur ve saçmalar.  Durup dururken lang diye konuşanlara ve söylenmemesi gereken şeyi pat diye söyleyenlere "dangalak" deniyor. Bize önemsiz gelen şeyler, söylediğimiz kişiyi belki de sinirlendiriyordur.

Cildi ile ilgili bir sorunu olduğunu bildiğin bir insana gidip "Aaa yanağında sivilce var!" dememelisin. Belki boş bulunup söylüyorsun ama karşındaki insanın  kafasına takmak istemediği sorununu yüzüne vurarak adeta bundan zevk alıyorsun. Konu olsun diye laf arasında bu tarz cümleler sarf edenler bence çok düşüncesiz hareket ediyor. Yıllardır tanıdığım bir arkadaşım geçende konuşurken "Aaa senin alt dişlerin bozukmuş yeni farkettim!" diyor mesela. Başka bir konu konuşurken şak diye bunu söylemesi saçma değil mi? Alıngan biri değilim ama herkesin benim gibi düşünmesini bekliyorum. Sonra üstüne vazifeymiş gibi "Peki niye tedavi ettirmedin?" diyor. Aynı şekilde cilt sorunu olanlara karşı "Şu ilaç iyi geliyormuş, şu otu kaynatan çok yararını görmüş" gibi iyi niyetli gözüken yaklaşımlar sorunlu kişiye rahatsızlık veriyor olabilir. Sivilcesinden iltihap akmadığı ya da ağız kokusu seni rahatsız etmediği müddetçe o kişiyi uyarmamalısın bence.

Niye başkalarının durumuyla ilgileniriz ki? Herkes kendine baksın. Eleştriye açığım ama gereksiz laflara değil. Kimse halinden memnun değil, kimse de mükemmel değil zaten. Herkes ağzına geleni söylerse doğru olmaz.

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0