9 Haziran 2011 Perşembe

Utanmazların Hikayesi | Shameless

 Aylardır yazmayı düşündüğüm bir dizi vardı şimdi fırsat bulmuşken size tanıtayım dedim. Ocak ayından beri Amerika'da Showtime kanalında yayınlanan "Shameless" eğlenceli karakterlerle dolu, fazlasıyla gerçek, cesur bir komedi-dram dizisi. Ülkemizdeki ağır tempolu dizilerden sonra ilaç gibi geldi ve 12 bölümlük ilk sezonunu internetten online olarak hemen izleyip bitirdim. Aynı dizinin ingiliz versiyonu 8 sezondur yayındaymış ve ilgi görünce Amerikan versiyonu yapılmış.

Chicago’nun güneyinde fakir bir semtte geçen Shameless, her yönüyle tuhaf  tam 6 kardeşli bir ailenin  ''Gallagher’ların yaşamını konu alıyor. Ailenin  sorumsuz alkolik babası Frank, anneleri kendisini çoktan terk ettiği için tüm çocukların ve hatta ailenin yükünü sırtında taşıyan abla  Fiona, oldukça zeki olduğu halde bu zekasını türlü dalaverelere kullanan en büyük erkek kardeş Lip, garip bir ortanca kardeş, olaylara her zaman farklı açıdan yaklaşan en küçük kız kardeş, oyuncak bebeklere işkence eden sosyopat bir küçük erkek kardeş ve bütün bunların yanında nasıl olduğu belli olmayan siyahi bir bebek! 

Dizinin temposu çok hızlı ve dizi yer yer çok komik. Tuvalete girme vs. kalabalık ev hali karmaşası ve her türlü iğrenç olay açıkça gösterilse de diziyi farklı kılan da işte bu doğallığı. Sorumsuz baba  sürekli barda takılıyor ve elinde muhakkak bir bira oluyor. Diziyi elde birayla izlemek lazım çünkü adam sürekli elinde şişeyle insanın da içesi geliyor o derece! Fakirlik, hayat mücadelesi vs. iyi işlenmiş hani bizim ülkede böyle bir hikaye anlatsalar ajitasyonun dibine vururlar ama bunda olaylar komik bir anlatımla işleniyor. Eleştirilecek tek yanı; olaylarda cinselliğin fazlaca ön plana çıkması ve gösterilmesi. Örneğin her bölümde her şekilde muhakkak o tarz  bir aksiyonun yaşanması. Başroldekiler sevişince bile olay olan (bkz. aşk-ı memnu) bir ülkedeyiz yani bize fazla bu kadarı ama adı üstünde shameless "utanmaz" Günlük hayatın monotonluğundan kalma bünyeye iyi gelebilecek bir dizi. Bir o kadar bizden, bir o kadar da olamayacağımız kadar uçuklar...


Shameless - Tv series Trailer HatakTRAILERS

3 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0