25 Temmuz 2011 Pazartesi

Şehrin içinde rengarenk festival: Sun.Day.Sky

  Santralistanbul ve showhow işbirliğiyle düzenlenen sun.day.sky festivali bu yıl 3. yılında! Hafta sonumu renklendireyim ve alıştığım festival ruhuna yeniden gireyim diye bu etkinliği kaçırmadım. Aşırı sıcaklarda çimlere yayılmak ve biraz olsun dinlenmek iyi gelecekti.

Arkadaşım H. de cumartesi benimle geldi ve tam masaya oturduğumuz an  yanımıza gelen tanımadığım bir grup kişi benden fotoğraflarını çekmemi rica etti. Karşılığında bana bir şişe bira hediye ettiler güzel oldu:)


  Köpeğiyle gelenler, çocuklarıyla gelenler, çimenlerde koşup zıplayanlar, jonglörler ve modayı birebir yansıtan sıradışı tarzlar yine biraradaydı. Frizbi maçlarından uçurtma uçurtmaya, plak pazarından Bazaar’daki tasarımcı markalara, motosiklet deneyiminden gece sinemasına kadar bir sürü aktivite alanı bizi bekliyordu. Ücretsiz bir kent festivali olmasına rağmen nezih katılımcılarıyla güzel bir atmosfer var sundaysky'da... Üstelik geçen seneye göre katılım bir hayli fazlaydı. Ekmek arası birşeyler yiyip biralarımızı içtik.

  Alttaki fotoğrafı çekerek görevimi yerine getirdim ve birayı kaptım. Söz verdiğim gibi fotoğrafları onlara mail attım. Sanki  beni önceden tanıyormuşcasına sohbete girenlerin dışında twitter aleminden tanıştığım ve gerçekte ilk kez gördüğüm kişiler de oldu. Yani sosyalleşmenin doruğuna çıkılan yerler şu festivaller:)


   Yaşayan Kütüphane'yi bilirsiniz bu seneki festivale onlar da gelmişti. Pazar günü ben de ablamla kitap seçmeye gittim. Bilmeyenler için biraz bahsedeyim bu kütüphanedeki kitaplar "insan". Onlara istediğimizi sorup bilgi alabiliyoruz. Birçok kategori var; lezbiyen, avukat, psikolog, şizofren, biseksuel vs. Biz kalabalık bir okuyucu grubuyla eski sex işçisi bir kadınla görüştük. Ne diyeyim anlattıkları karşısında dehşete düştük. Kadın, genelev anılarını anlattı ve konuşmasının bir yerinde gözyaşlarına boğuldu. Neşeli, güneşli festivali böyle dramatik bir hayat öyküsünü dinleyerek kapatmak bünyemi biraz yordu. Bu kütüphane belki de  ön yargılarınızı öğrenmeniz veya bildiginizi sandığınız şeyleri sorgulamanız için güzel ve ilginç bir deneyim.

Anlatacak detaylar bitmez ama yorulmuşum biraz. Şimdilik bu kadar. Herkese iyi haftalar!


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0