6 Kasım 2011 Pazar

Duygusallık ve duyarlılık

  Bu ara tumblr  bloglarını inceliyorum. Nedense cool bir havası var oranın. Tumblr kullanan gençlik çok duygusal.  Yaşamı ve kendini sorgulayan, içerisinde hep bir depresiflik barındıran yazılar yazıyorlar. Her gördüğümde 'ben de orada olsaymışım' dediğim fotoğrafları beğeniyorum. Masada duran bir kahvenin yanında  ağız sulandıran bir çikolatanın ya da el ele tutuşan romantik bir çiftin fotoğraflarını paylaşıp duruyorlar genelde.

Bazı profilleri inceliyorum. Beğenilen filmler: the notebook, eternal sunshine of the spotless mind, p.s. i love you. Diyorum ki gençlik bayağı duygusala bağlamış. Saydığım filmler bir çok profilde var aslında. Hepimiz beğeniyoruz. 

Dizilere bakıyorum. İffet,  ay tutulması, lale devri, yer gök aşk vs vs. ülkemizde saçma sapan aşk dizilerinden geçilmiyor. Dizileri sayınca aklıma geldi. Bugün Yılmaz Özdil köşe yazısında tecavüz konusu geçen dizilerimizi sıralamış. (bkz. o yazı)
Yazıyı okuyunca, cahil kesimin bu dizileri izleyip kötü olaylardan ders almak yerine belki de benimsediğini ve bu olayları doğal karşıladığını düşündüm. Böyle düşünmemin nedeni bu tarz haberlerin ve davaların her geçen gün artması.

Bilmiyorum ya, kadına şiddete dikkat çekmek için sırtına bıçak saplanmış ve kanların fışkırdığı fotoğrafı manşet yapan bir gazete gördüğümden beri medyanın amacını  tam anlamıyla çözebilmiş değilim bu ülkede.

Medyayı bilmem de her konuda duyarlı vatandaşlarımız var elbet. Örneğin televizyonda yardım toplanan programlarda sırf reklamını yapmış olmak için canlı yayın telefonuna bağlanan iş adamları olduğunu öğrendim. Sonradan kimlerin yardım paralarını ödediği çok takip edilmiyormuş. Tabi gerçekten sözünde durup hemen ertesi gün bağış yapanlar var muhakkak. Diğerlerine yorum yapamıyorum. 
İffet Jenerik Müziği:

3 Yorum

  1. çok haklısın dizilerde hep tecavüz var fatmagül vb. abarttılar ya!

    YanıtlaSil
  2. Eğlenceli bir yazı olmuş :)Emoları hatırladım bir an :))

    Ben de bloguma beklerim :)

    http://lunaparkqueen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Lunapark Queen çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0