21 Eylül 2012 Cuma

İş çıkışı partisi, Nişantaşı yogası ve dahası...

Stress Out Partileri başladı!

Klasik iş hayatındaki sıkıcı monotonluk ve mesai bitimi saati geldiğinde hissettiğimiz rahatlık artık daha bir anlamlanıyor. Çünkü bu aralar iş çıkışı partileri çok moda. Dün akşam Sıraselviler'deki 'Dada' adlı mekanda da bu bahsettiğim tarzda bir etkinlik vardı. 
İlk kez düzenlenen ve 'Stress Out Party' adı verilen etkinliğe sadece belli grupların gelmesi hedefleniyor. Duyduğuma göre parti serisi ayda 1 kere düzenlenecekmiş. 
Sadece kulaktan kulağa yayılan özel partilerden bahsediyorum... Ben de etkinlik duyurusunu facebook'ta görüp, partiye son anda geçerken uğramıştım ama birkaç arkadaşa rastlayınca alandan çıkamadım. 

Kapı girişinde herkese içinde numara yazan küçük deniz kabukları dağıttılar. Gecenin ilerleyen saatlerinde yapılan çekilişle şanslı numaranın sahibi 1 çifte Lush Otel'de bir gece konaklama hediye edildi. 1 çift de masaj kazandı. 
Dada'nın güzel bir bahçesi var. Bir ara herkes kayboldu mekan boşaldı sanmıştım ama baktık ki eğlence içerde kapalı alanda devam ediyordu. Yerli-yabancı karışık parçalar çaldı, müzikler iyiydi. Takımıyla gelen kurumsal şirket çalışanları da vardı, spor giyimli gelen reklamcı tipler de. Parti ilanında 'yeni yüzlerle tanışıp, sosyal iş ağınızı güçlendirebileceğiniz bir gece' diye bir madde vardı. Bu da gitmek için olası bir neden değil mi?


Yoga rahatlatıyor mu?

Nişantaşı, Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi'nde her türlü beden ve bilinç sağlığı gelişimi merkezi açıldı. 'Life Point' adlı merkezde kişiye özel bölgesel çalışma antremanlarının dışında yoga, pilates, cardio gibi grup dersleri de var. Ayrıca yaşam bilinci eğitimi ve ruhsal danışmanlık hizmetleri de veriliyor. 
Çarşamba günü blogger olarak bu sağlık merkezine çağrıldım ve derse girdim. Yıllardır bir spor salonuna üyeyim ama yoga dersine hiç girmemiştim. 
Derste kadınların sayısı fazlaydı. Zaten biraz gecikmiştim salona girdiğim an boş bir yere oturdum. O sırada loş ışıkta herkes uyku modundaydı. 
Hoca yanıma gelip ayağımı nasıl uzatmam gerektiğini gösterdi. Biraz uyku pozisyonu iyi geliyor diye düşünürken hoca 'şimdi yavaşca başınızın altındaki yastığı kenara atın' diye talimat verdi. 
Fonda dinlendirici müzik ve herkes konsantre olmuşken tabi benim ilk dersim olduğu için kafamı, bacağımı nereye yerleştireceğimi öğrenmem biraz zaman aldı:) 
'Şimdi derin bir nefes alıyoruz ve hep birlikte bacağımızı kaldırarak nefesi dışarı veriyoruz' benzeri yönlendirmelerle dersi sürdürdük. Sanırım tanıtım dersi diye çok çeşitli hareketler yaptık. Bayağı terledim. Neyse ki finaldeki uyku bölümü uzun tutuldu. Sonradan dinlendiğimi hissettim. İş çıkışlarına, aynı partiler gibi yoga da iyi bir stres atma alternatifi olabilir. 
Ek: yoga pozlarından bazıları



1 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0