21 Ocak 2013 Pazartesi

Kitap satışlarını arttıran olaylar


Ülkemizde hiç kitap okumayanlar bile popüler olaylardan geri kalmamak için kitapçılara koşuyor. Yıllardır sevilen çocuk klasikleri aniden sakıncalı bulunabiliyor. Enteresan ülkemizde geçen haftanın konuşulan popüler olaylarının kitaplarla ilgisini araştırdım...


1-Kitap satışlarını arttıran olaylar silsilesi

-Kitapçıların raflarında son günlerde en üst sıralara çıkan bir çocuk klasiği: Şeker Portakalı.
Bu kitabı okuması için öğrencisine ödev olarak veren bir öğretmen hakkında bir velinin kitabı sakıncalı buldu diye Başbakanlık İletişim Merkezi'ni arayıp soruşturma başlatması geçtiğimiz günlerde büyük olay olmuştu. Kitap, şimdilerde D&R çok satanlar listesine girmiş. Henüz okumayan ya da çocuğuna okutmayan varsa artık ayıp ediyor:)

-Muhteşem Yüzyıl'ı izlemiyorum ama takip edenler sayesinde Kanuni dönemini anlatan tarihsel kitapların satışlarında büyük artış olduğunu biliyorum. Dizide öldürülen karakter Pargalı'yla ilgili kitaplar da öne çıkmaya başlamış bu hafta. Yani hangi olay oluyorsa direkt satışları etkiliyor. 

2-Kitap okumayan adamın filmi: Celal ile Ceren

Şahan Gökbakar bir röportajında "kitap okumam en son Kaşağı'yı okudum" gibi bir açıklama yapmıştı. Bu tarz soruya gıcıklığından böyle bir cevap verdiğini söyledi daha sonra. Neyse sonuç  olarak edebi bilgi birikimi gerektirecek filmler yapmıyor ama güldürüyor kendisi. Bu cumartesi izlediğim vizyona giren son filmi 'Celal ile Ceren' acayip komikti. Öyle kolay gülmeyen biri bile dayanamaz bazı sahnelere. Belaltı espri bol. Yine Recep İvedik tarzı gaz çıkarma gibi kaba hareketler var. Çocukların duymasının gerekmediği cinsel içerikli espriler de sıklıkla geçiyor. 
Herşeye rağmen Ezgi Mola'nın iyi ve doğal oyunculuğu ile Şahan güzel bir uyum yakalamış. Sırf başroldeki ikili Celal ve Ceren değil, onların arkadaş grubu olan yan karakterler de çok başarılıydı. Adam güldürmesini biliyor. İvedik kadar olur mu bilmem ama filmin çok izleneceği kesin

1 Yorum

  1. Bende Ölüm Pornosu kitabının çevirmeni polis tarafından "ne biçim kitap yazıyorsun ve yayıyorsun sen" nedeniyle gözaltına alınınca, koşup kitabı almıştım. Sanırım mahkeme hala devam ediyor.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0