17 Haziran 2013 Pazartesi

Katre Otel'de huzur dolu bir tatil



İstanbul'un karmaşasından bir süreliğine uzaklaşmak, yeşile, maviye doymak. Çeşme'nin gözde tatil beldelerinden Alaçatı'da Port Marina'ya oldukça yakın konumdaki Katre Butik Otel'de huzur dolu bir hafta sonu geçirdim. 



Masmavi denize ve marinaya bakan 5 numaralı odamın anahtarını alıp tatilime başlıyorum. Katre'nin sahibi ve maharetli şefi Figen Mertol, tamamen organik ürünlerden oluşan kahvaltılıkları masama getirtiyor. Kahvaltıda örneğin rafine şeker yerine doğal meyve suyu konsantresi seçeneği var. Ayrıca leziz ev yapımı reçeller de mevcut. 

Odamın penceresinden görülen manzara
Otel sörf merkezlerine oldukça yakın. Denize girmek için Alkoçlar'ın oraya kadar yürürken biraz manzarayı fotoğrafladım ve temiz oksijenin keyfini çıkardım. Dalgalı olsa da denizde yüzmek iyi geliyor. Böylelikle sezonun açılışını yapmış oluyorum. Ayrıca belirteyim biraz yürümeye üşenenler için Katre'nin havuzu da var. 
Akşam oteldeki diğer müşterilerle beraber barbekü partisinde biraraya geliyorum. Gündüz otele ilk vardığımda yalnız sanki kendime ait bir villaya gelmişim havası, masadaki samimi insanlarla tanışınca kalabalık bir aile ortamının verdiği hisse dönüşüyor. Otelde 10 oda var ve hepsinin beyaz tonların ağırlıkta olduğu rahatlatıcı bir dekorasyonu var. Çocuklarıyla gelen aileler de mutlu. Çocuklar bir köşede oyun oynuyor. Kimisinin elinde ipad, kimisinin kucağında otelin uslu kedileri. Doğa ile teknoloji içiçe. Otelin her yerinde free wireless olması da güzel.


Figen elinde tencere bize mangalda pişen etleri servis ediyor, kendisi çok iyi bir ev sahibi aynı zamanda
Lezzetli soframızdan bir kare. Sadece etler değil yanındaki mezeler ve salatalar da titizlikle hazırlanmıştı.
Akşam otelde çalışan Feridun'un hazırladığı H-ayran adındaki kokteyli deniyoruz. İçinde tabiki ayran, alkol ve biraz da limon var. İçkimizi içerken biraz da hikayesini dinliyoruz. Kendisi avukat ama mesleğini yapma konusunda hala kararsızlıkları var. Sohbetin sonunda herkesin keyif aldığı işi yapması gerektiğine inancım artıyor. 



Son gün Feridun bardaki aynadan cep telefonuyla fotoğrafımı çekti. Otelin tablo gibi manzarası bu kareye çok güzel yansıdı.



Cumadan pazara Alaçatı'da huzur dolu birkaç gün geçirmiş olmanın verdiği mutlulukla evime dönüyorum. Biliyorum ki en geç seneye yine oraya gideceğim. 
Tüm misafirperverliği ile beni ve arkadaşımı ağırlayan Figen Mertol'a, tabiki Feridun'a, tatil fikri ve organizasyonu için Erhan'a teşekkür ediyorum.

NOT: Sezonda fiyatlar artıyor ve otelde boş oda bulmak zorlaşıyor. Erkenden arayıp rezervasyon yaptırmak şart. 
Liman Mevkii Lütfü Koparal Caddesi No:21
Tel : 0 532 152 35 88



Tatile gittiğim günlerde Gezi Parkı Direnişi başladı. Bir yandan aklım İstanbul'da kaldı. Yaşadığım şehir karışmışken olaylara uzaktan hele böyle cennet gibi doğanın içerisinden bakmak garipti. Bu yazıyı geç de olsa şimdi paylaşmak istedim. 

2 Yorum

  1. Tatil sezonunu açmışsın ne güzel, Alaçatı'ya her yaz gitsem mi diye düşünüp hep Bodrum'da alıyorum soluğu, bir daha ki yaz farklı yerleri deneyeceğim söz verdim kendime :)

    YanıtlaSil
  2. Alaçatı çok güzeldi sakin, huzurlu. Şimdi daha da hareketlenmiştir.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0