7 Temmuz 2015 Salı

Sahrap Pera’da geleneksel lezzetler


Geçtiğimiz perşembe akşamı Asmalımescit Pera bölgesinde ünlü isim Sahrap Soysal’ın yeni açtığı mekan olan Sahrap Pera’ya gittik. Zomato’nun organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte iftar saatinde birbirinden lezzetli tatları denerken, keyifli bir sohbet ortamı da oldu.

Mekanın tasarımı hayli şıktı. Fonda çalan nostaljik şarkılara geleneksel yemekler eşlik etti.
Sahrap Soysal’ı bilirsiniz. Uzun yıllar tv’de yemek programı yapmış, aşçı, yazar, mühendis ve şimdi de mekan sahibi. Kendisi aslında kimya mühendisi. Yemeğin de bir kimyası var değil mi? Kurumsal hayatı bırakıp, başarılı yöneticilikten, ödüllü yemekçiliğe uzanmış bir hayat öyküsü.

Geceden notlar

-Sahrap Soysal, her yemeğin bir hikayesi olduğuna inanıyor ve bu konuda araştırmalar yapıyor. Masal anlatıyor gibi açıklıyor yaptığı yemekleri ve hikayelerini. Kültür ve turizm bakanlığı ile köklü lezzetlerimizin tanıtımını ve hikayelerini irdelemiş, seminerlere ve birçok söyleşilere katılmış.

-Kendisi ekran yüzü olduğu için kameralara alışkın. Gece boyunca hem bize Türk mutfağının lezzetli örneklerinden sunumlar yaptı. Fotoğraf istediğimizde de geldi yanımıza bol bol ‘selfie’ yaptı.

-Galata tarafında oturan ve Sahrap Soysal’ın yakın dostu olan Okan Bayülgen de sık sık bu mekana geliyor, gelemediği zaman evine bile sipariş veriyormuş.


Ne Yenir?

Deniz börülceli enginar ile başlangıç yaptık. Karamelize soğan ve rezene otlarıyla yapılmış mercimek dondurması değişik bir tattı. Levrek marine, karidesli humus ve nar ekşili mercimek köftesi de güzeldi. Gümüşhane’ye özgü bir yemek olan bol tereyağlı ‘siron’ mantı gibiydi beğendim. (Henüz menüde yokmuş) Finalde anadolu köfteleri tabağı ile kapanış yaptım. Bir de cola zero içtim yazayım tam olsun:) Fırında sütlaç ve şekerpare de tattım. Arada patlıcanlı lemis pidesi geldi. Ondan da bir dilim aldım lezzetliydi.



Niye Gidilir?

Yabancılar Türk mutfağı denilince döner ve kebaptan başka bir şey bilmiyor olabilir ama Sahrap Soysal, mekanında yöresel tatlarımızı sunarak farklılık yaratıyor. Bildiğimiz tencere yemeğı yapıyor. Sıcak, samimi bir ev ortamı havasındaki mekanında. Tavsiye ederim.



Sahrap Pera; Asmalı Mescit Mahallesi, General Yazgan Sokak, No 13/A, Beyoğlu, İstanbul 34420

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0