11 Temmuz 2015 Cumartesi

Haftanın yeme içme günlüğü

Geçtiğimiz hafta içinde gittiğim mekanları ve oralarda yediğim yemeklerin kısa bir özetini sıralıyorum.

ŞEFİK DÖNER: Geçtiğimiz pazar akşamı 4. Levent çarşıdaki Şefik Döner’de bir tadım etkinliğine davetliydim. Bimutfakikisef organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikle yazar Gamze İstanbulluoğlu Omartha adlı kitabını da tanıttı ve bize imzalayıp verdi.

Hem leziz döner yedik, o arada bir de yeni çıkan bir bilimkurgu romanını tanıdık. Yeme içme etkinlikleri de artık boyut değiştiriyor baksanıza. Ama alışkınım Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak’ın (bimutfakikisef) etkinlikleri hep sürprizli olur yani çıkışta muhakkak bir hediye elimize tutuşturulur. Bu sefer de Omartha adlı kitabı tanıdık. Özellikle gençlerin bir solukta okuduğu ilginç bir kitapmış. Ben de merak ediyorum.

Mekana gelirsek. Döneri leziz. Odun ateşinde pişen ve kuyruk yağı kullanılmadan hazırlanan dönerin üstüne damla sakızlı fırın sütlaç yada içi brownie kekli supangle öneriyorum. Mekanda kola içeceğini hijyenik kendi kapakları ile sunuyorlar o da ilginçti.


MIDTOWN HOTEL-MORE RESTAURANT: Taksim’in göbeğinde Talimhane bölgesinde bulunan otelin iftar menusunde yok yok. Otelin Executive Chef’i Ali Davut’un hazırladığı iftar menüsü lezzeti kadar şık sunumuyla da beğenimi kazandı. 60 TL’lık menü hayli doyurucu. Başlangıçta iftar tabağı, ardından yeşil fıstıklı lavaş ekmekli lebeniye çorbası geldi. Közlenmiş kırmızı biber soslu, ıspanaklı, peynirli kol böreğinin sunumu ne kadar şık değil mi?  Instagram’da özellikle çok yorum aldı.

Ana yemek olarak buğdaylı enginar püresi üzerinde kayısı soslu kuzu konfit ve finalde cevizli, kaymaklı muzlu güllaç rulosu yedik. Fazlasıyla doyduk.



AKASYA AVM-TRATTORIA ENZO: Sıcak yaz günlerinde böyle fresh şeyler içip pizza yemek aslında en iyi seçeneklerden biri. Bu mekanda bresaola pizza denedim. İnce hamurlu, hafif tam atıştırmalık. Somon pizza da güzeldi tam yaz sezonunda yenebilecek tatlar. Mekan akasya avm'nin en üst katında ve dekorasyonuyla da şık olmuş. Açık havadar kısmı var. Çalışanları güler yüzlü ve ilgiliydi. İçecek olarak kara dutlu yada yeşil çaylı değişik ice tea seçenekleri var yaza özel sanırım. Beğendim.



0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0